Ivan: BPN al PSD, favorabil participării la alegerile pentru PE pe listă comună cu UNPR şi PC

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, luni, că în BPN al formaţiunii s-a dat un vot favorabil, de principiu, participării social-democraţilor pe liste comune cu UNPR şi PC la alegerile pentru Parlamentul European.

233 afișări
Imaginea articolului Ivan: BPN al PSD, favorabil participării la alegerile pentru PE pe listă comună cu UNPR şi PC

Ivan: BPN al PSD, favorabil participării la alegerile pentru PE pe listă comună cu UNPR şi PC

"Vom avea listă comună cu UNPR. Urmează să votăm în Comitetul Executiv de săptămâna viitoare dacă pe această listă se va afla şi PC. Votul în Biroul Permanent este unul favorabil pentru liste comune PSD-UNPR-PC. Este o discuţie de principiu, urmează ca până pe 31 să avem toate lucrurile clare cu viitorii parteneri", a spus Ivan, după şedinţa BPN al PSD.

Ivan a precizat că pe lista candidaţilor pentru europarlamentare atât UNPR, cât şi PC ar putea avea câte un loc eligibil, dar şi locuri "semieligibile" sau "la bătaie".

Purtătorul de cuvânt al PSD, care este şi liderul delegaţiei PSD la PE, Cătălin Ivan, a menţionat că obiectivul partidului de a obţine 35% la alegerile europarlamentare este unul "corect", având în vedere că la ultimele alegeri europarlamentare formaţiunea a contabilizat 31% din voturi.

Ivan a spus că PSD a discutat şi despre posibilitatea de a avea listă comună de candidaţi cu PNL, dar a precizat că acest lucru ar fi "foarte dificil" de realizat.

"S-a discutat de varianta de a merge pe liste comune cu PNL dar, având în vedere că venim din grupuri politice diferite, avem programe politice diferite, susţinem candidaţi diferiţi pentru şefia Comisiei Europene, e foarte dificil să avem o listă comună cu liberalii", a menţionat Ivan.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici