Joe Biden a lăudat militarii români din teatrele de operaţiuni

Vicepreşedintele american, Joe Biden, a ţinut să-i laude joi, la Palatul Cotroceni, după întâlnirea cu preşedintele Traian Băsescu, pe militarii români din teatrele de operaţiuni, afirmând că toţi ar trebui să fie mândri de ei.

17 afișări
Imaginea articolului Joe Biden a lăudat militarii români din teatrele de operaţiuni

Joe Biden a lăudat militarii români din teatrele de operaţiuni (Imagine: Mediafax Foto)

"Militarii noştri servesc împreună în Afganistan, în Irak, în zona Balcanică de vest. Eu vreau să spun poporului român cât de recunoscători suntem noi, poporul american, preşedintele Obama şi cu mine, pentru efortul depus de militarii români. Militarii dumneavoastră sunt extraordinari, luptă necondiţionat", a declarat Joe Biden.

El a spus că toţi românii ar trebui să fie mândri de cei peste 1000 de români care se luptă în teatrele de operaţiuni din afara ţării.

"Vă mulţumesc, vă mulţumesc, mulţumesc", a spus, în încheiere, vicepreşedintele american.

La rândul său, Traian Băsescu a menţionat că ofiţerii români sunt singurii străini care au în subordonare militari americani, în teatrele de operaţii.

"Asta se întâmplă în Afganistan şi asta arată cât de departe relaţiile între cele două ţări au putut să ajungă. Este prima oară când s-a întâmplat aşa ceva", a precizat preşedintele Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici