Joe Biden cere măsuri urgente pentru controlul armelor de foc, după atacurile recente

  • Joseph Biden cere măsuri urgente pentru controlul armelor de foc, după recentele atacuri armate din Georgia şi Colorado
  • Preşedintele SUA: "Nu vreau să mai aştept niciun minut pentru a lua măsuri normale care vor salva vieţi în viitor"
  • Biden: "Putem interzice din nou armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate"
636 afișări
Imaginea articolului Joe Biden cere măsuri urgente pentru controlul armelor de foc, după atacurile recente

Sursa foto: profimedia

Preşedintele SUA, Joseph Biden, a cerut, marţi, Congresului să adopte rapid noi măsuri legislative pentru controlul armelor de foc, după recentele atacuri armate produse în statele Georgia şi Colorado.

Opt persoane au fost ucise săptămâna trecută în atacuri armate comise în oraşul Atlanta (statul american Georgia), iar zece au fost omorâte luni într-un supermarket din oraşelul Boulder, situat în Colorado.

"Aceasta nu este şi nu trebuie să fie o chestiune politică de partid. Este o problemă americană. Nu vreau să mai aştept niciun minut pentru a lua măsuri normale care vor salva vieţi în viitor; îi îndemn pe colegii din Camera Reprezentanţilor şi Senat să acţioneze", a declarat Joseph Biden, citat de site-ul Axios.com.

"Putem interzice din nou armele de asalt şi încărcătoarele de mare capacitate. Vor fi salvate vieţi, vieţi ale americanilor. Şi trebuie să acţionăm", a subliniat preşedintele SUA.

Comisia pentru Afaceri Juridice din Senatul SUA a organizat deja o dezbatere pe tema violenţelor armate.

Camera Reprezentanţilor a aprobat, pe 11 martie, un proiect de lege care prevede intensificarea verificărilor persoanelor care achiziţionează arme de foc, iar iniţiativa legislativă, o prioritate a Partidului Democrat, urmează să fie dezbătută în Senat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici