Judeţul condus de un vicepreşedinte al PSD în care Klaus Iohannis a obţinut voturi duble faţă de Viorica Dăncilă

Klaus Iohannis a câştigat alegerile prezidenţiale în judeţul Maramureş, unde s-a clasat pe primul loc cu 40,1%, în faţa Vioricăi Dăncilă, în condiţiile în care judeţul este condus din postura de preşedinte al CJ de vicepreşedintele PSD Gabriel Zetea.

3110 afișări
Imaginea articolului Judeţul condus de un vicepreşedinte al PSD în care Klaus Iohannis a obţinut voturi duble faţă de Viorica Dăncilă

Iohannis a obţinut voturi duble faţă de Dăncilă într-un judeţ condus de un vicepreşedinte al PSD

Potrivit rezultatelor BEC, în judeţul Maramureş Klaus Iohannis a obţinut 40,1% (68.567 voturi), devansând-o pe Viorica Dăncilă, care a înregistrat 20,7% (35.334 voturi), locul trei fiind ocupat de candidatul USR PLUS, Dan Barna, cu 13,9% (23.727 voturi).

Candidatul PMP, Theodor Paleologu, a obţinut 7,9% (13.554 voturi), Mircea Diaconu, susţinut de ALDE şi ProRomânia, a primit 7,3% (12.568 voturi), iar candidatul UDMR, Kelemen Hunor, 3,6% (6273 voturi).

Judeţul Maramureş este condus din postura de preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj de Gabriel Zetea, care este vicepreşedinte al PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Începând cu anul 2016, după ce PSD a câştigat alegerile parlamentare, judeţul Maramureş a avut 7 miniştri şi secretari de stat: ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, ministrul Educaţiei Naţionale, Liviu Marian Pop, ministrul Economiei, Gheorge Şimon, Bogdan Puşcaş, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Bogdan Tomoiagă, secretar de stat în Ministerul Turismului, Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

 

 

Taguri:
iohannis,
maramureş,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici