Juncker: Comisia Europeană va rezista tuturor atacurilor asupra statului de drept

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, s-a declarat foarte îngrijorat în legătură cu evoluţiile din unele state membre în ceea ce priveşte statul de drept, adăugând că sancţiunile incluse în Aricolul 7 din Carta UE ar trebui impuse în cazul în care statul de drept este ameninţat.

619 afișări
Imaginea articolului Juncker: Comisia Europeană va rezista tuturor atacurilor asupra statului de drept

Juncker: Comisia Europeană va rezista tuturor atacurilor asupra statului de drept

Juncker a mai afirmat în discursul privind "Starea Uniunii" că "trebuie să fie respectate hotărârile Curţii de Justiţie şi puse în aplicare. Acest lucru este vital. Uniunea Europeană este o comunitate de drept. Respectarea statului de drept şi respectarea deciziilor Curţii nu sunt opţionale".

"Articolul 7 trebuie aplicat ori de câte ori statul de drept este ameninţat", a declarat Juncker, salutând acţiunile în acest sens ale lui prim vicepreşedintelui Frans Timmermans, despre care a afirmat că face o treabă remarcabilă privind apărarea statului de drept.

Juncker a subliniat şi necesitatea unei prese libere şi apărării jurnaliştilor.

"Discuţiile aprinse între guverne şi instituţii devin din ce în ce mai comune. Tonul nu este numai îngrijorător atunci când vine vorba de discursul politic. (...) unii încearcă să blocheze cu totul dezbaterea vizând mass-media şi jurnaliştii (...) Prea mulţi jurnalişti sunt atacaţi, intimidaţi şi ucişi", a declarat şeful Comisiei Europene,

"Europa trebuie să fie mereu un loc unde libertatea presei este posibilă", a declarat Juncker.

"Trebuie să facem mai mult pentru a ne proteja democraţia noastră şi agenţii acesteia - jurnaliştii noştri", a completat oficialul european.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici