Kathleen Kavalec, confirmată ca ambasadoare a SUA în România

Plenul Senatului american a confirmat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec, iar acum urmează jurământul. Noul ambasador nu este pentru prima dată în România. Ea a fost ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti.

630 afișări
Imaginea articolului Kathleen Kavalec, confirmată ca ambasadoare a SUA în România

FOTO Twitter

Kathleen Kavalec este prima femeie ambasador a Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.

Ea a fost confirmată joi de Senatul american în funcţie, potrivit ambasadorului României la Washington, Andrei Muraru.

„Plenul Senatului american a confirmat-o joi pe viitoarea ambasadoare a SUA în România, Kathleen Kavalec. Mai urmează un singur pas, formal, jurământul”, a scris Andrei Muraru pe pagina sa de Facebook, preluând un anunţ de pe contul de Twitter al Senatului SUA

Kathleen Kavalec a fost nominalizată de preşedintele american Joe Biden ca ambasador al SUA în România încă din 3 iunie.

Kathleen Kavalec a fost şefă a misiunii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) în Bosnia şi Herţegovina, până în iulie 2022. A fost director al Biroului pentru afaceri ruseşti şi adjunct al şefului de misiune UNESCO a SUA la Paris, ofiţer pentru afaceri culturale la Ambasada SUA din Bucureşti, consilier politic la Ambasada SUA din Kiev, Ucraina şi a fost de două ori ofiţer politic la Ambasada SUA din Moscova, Rusia.â

Născută în California, Kathleen Ann Kavalec vorbeşte şase limbi străine: engleză, română, spaniolă, portugheză, franceză şi rusă.

Ea îi urmează în funcţie lui Adrian Zuckerman, al cărui mandat a expirat în ianuarie 2021.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici