Kelemen: Am obţinut 12 mandate de deputat şi 6 de senator

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că, potrivit rezultatelor parţiale ale alegerilor parlamentare de duminică, UDMR a intrat în Parlament şi va fi prezentă atât în Camera Deputaţilor, cat şi în Senat, iar la o primă evaluare a obţinut 12 mandate de deputat şi şase de senator.

804 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Am obţinut 12 mandate de deputat şi 6 de senator

Kelemen: Am obţinut 12 mandate de deputat şi 6 de senator (Imagine: Silviu matei/Mediafax foto)

"Putem să spunem că am intrat în Parlament. UDMR va fi prezentă atât la Camera Deputaţilor, cât şi la Senat, vom avea posibilitatea de a forma grupuri la ambele Camere. La primele evaluări, am obţinut 12 mandate de deputat şi şase de senator cu 50 la sută plus unu din voturi", a spus Kelemen Hunor.

El le-a mulţumit celor care au votat cu UDMR, susţinând că Uniunea va trata cu responsabilitatea încrederea acordată de comunitatea maghiară.

"Suntem convinşi că prin acest vot de ieri, dat de comunitatea maghiară, UDMR trebuie să fie foarte atentă şi cu responsabilitate maximă pentru toţi maghiarii din România şi vom aborda toate subiectele din această perspectivă", a afirmat Kelemen.

Kelemen Hunor şi-a exprimat speranţa că UDMR va obţine mandate şi în judeţele în care comunitatea maghiară nu e mare, după redistribuire.

"Sper ca mandatele care mai sunt în discuţie să intre la redistribuire şi să obţinem mandate şi în judeţele în care comunitatea maghiară nu e mare", a mai spus liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici