Kelemen: Apreciem gestul lui Ponta, după rezultatele finale UDMR începe discuţii cu USL

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, luni, că apreciază "gestul" premierului Victor Ponta şi că după ce va afla rezultatele finale ale alegerilor UDMR va începe discuţii cu USL, considerând că interesele Uniunii trebuie să fie reprezentate în Parlament şi Guvern.

812 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Apreciem gestul lui Ponta, după rezultatele finale UDMR începe discuţii cu USL

Kelemen: Apreciem gestul lui Ponta, după rezultatele finale UDMR începe discuţii cu USL (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Apreciez gestul premierului Victor Ponta, declaraţiile de ieri (duminică - n.r.) sunt cunoscute. Sigur că după ce vom afla rezultatele finale vom începe discuţii cu USL, considerând că este important ca interesele pe care le reprezintă UDMR să fie reprezentate la nivel parlamentar şi guvernamental", a declarat Kelemen Hunor, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Miercurea Ciuc.

El a mai spus că "este un gest important" că premierul Victor Ponta şi-a dat seama că interesele comunităţii maghiare sunt reprezentate de UDMR, spunând că "aceste interese ale UDMR trebuie susţinute şi prin eforturi guvernamentale".

Liderul UDMR a mai spus că UDMR este interesată de o stabilitate politică, de întărirea statului de drept.

Conform rezultatelor parţiale ale alegerilor furnizate luni dimineaţă de BEC, UDMR a obţinut, la Camera Deputaţilor, 5,31 la sută din voturi, iar la Senat 5,40 la sută.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică seară, că a discutat cu preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, şi de luni vor începe discuţiile pentru crearea unei majorităţi constituţionale cu Uniunea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici