Kelemen: Candidaţii merg pe o pârtie naţionalistă, piperată cu şovinism şi mesaje anti-maghiare

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a criticat partidele româneşti care nu prezintă, înaintea alegerilor pentru Parlamentul Europan, subiecte de politică europeană, ci doar subiecte interne, candidaţii abordând teme naţionaliste, „piperate cu şovinism şi mesaje anti-maghiare”.

165 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Candidaţii merg pe o  pârtie naţionalistă, piperată cu şovinism şi mesaje anti-maghiare

Kelemen: Candidaţii merg pe o pârtie naţionalistă, piperată cu şovinism şi mesaje anti-maghiare

Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj-Napoca, la prezentarea programului electoral al UDMR pentru alegerile europarlamentare „Transilvania prosperă, Europa puternică”, alături de candidaţii Uniunii, că are impresia că toată lumea se pregăteşte pentru altceva, nu pentru alegerile europarlamentare.

„Aceste alegeri europene sunt, poate, cele mai importante din ultima perioadă, toată lumea acceptă şi recunoaşte că este nevoie de reforme. Dacă mă uit la partidele româneşti, văd o competiţie exclusiv pe subiecte interne, de parcă ne-am pregăti de alegeri interne. De la nimeni nu am auzit subiecte de politică europeană, priorităţi pentru UE, gânduri şi propuneri pentru o reformă a UE. Parcă toţi candidaţii merg pe o pârtie foarte îngustă, este vorba despre naţionalism, naţionalism şi mai puternic, din când în când piperat cu şovinism şi mesaje anti-maghiare. Parcă toată lumea se pregăteşte pentru altceva, nu pentru alegeri europarlamentare. Noi, în acest cor, vrem să venim cu teme europene, inclusiv despre reforma UE”, a spus Kelemen.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în data de 26 mai.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici