Kelemen Hunor: Contestaţiile PNL, USR şi PMP la CCR reprezintă o atitudine ostilă la adresa minorităţilor

UDMR consideră contestaţiile depuse de PNL, USR şi PMP la Curtea Constituţională faţă de proiectul de lege privind extinderea drepturilor de folosire a limbii materne în instituţiile medicale drept o atitudine ostilă la adresa minorităţilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2652 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Contestaţiile PNL, USR şi PMP la CCR reprezintă o atitudine ostilă la adresa minorităţilor

Kelemen Hunor: Contestaţiile PNL, USR şi PMP la CCR reprezintă o atitudine ostilă la adresa minorităţilor (ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO)

Potrivit unui comunicat de presă al UDMR transmis, joi, semnat de preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, o astfel de atitudine demonstrează, din nefericire, că partidele nu dau dovadă de deschidere şi respect pentru minorităţile naţionale.

„Contestaţiile PNL, USR şi PMP la Curtea Constituţională reprezintă o atitudine ostilă la adresa minorităţilor. Este de neînţeles schimbarea bruscă de atitudine şi inconsecvenţa formaţiunilor politice PNL, USR şi PMP: după ce, la 11 aprilie, deputaţii acestor partide au susţinut în Parlament proiectul de lege privind extinderea drepturilor de folosire a limbii materne în instituţiile medicale şi în cele care prestează servicii sociale, ulterior au atacat la Curtea Constituţională iniţiativa legislativă. O astfel de atitudine demonstrează, din nefericire, că aceste partide nu dau dovadă de deschidere şi respect pentru minorităţile naţionale, deşi se folosesc adesea de aceşti termeni în retorica pe care o adoptă în apariţiile publice”, se arată în documentul citat.

Liderul UDMR consideră că este regretabil faptul că PNL şi PMP se întorc împotriva aceleiaşi familii europene din care fac parte, în condiţiile în care protecţia minorităţilor reprezintă o prioritate majoră printre principiile şi valorile Partidului Popular European.

„UDMR consideră că, în cazul în care aceste formaţiuni politice nu ne pot susţine, cel puţin să nu împiedice prin argumente false activitatea, eforturile noastre în domeniul protecţiei minorităţii maghiare. În documentul înaintat Curţii Constituţionale, semnat de 124 de deputaţi, aceştia afirmă că proiectul de lege iniţiat de UDMR nu asigură egalitatea tuturor membrilor societăţii în faţa legii. Obiecţiile constituţionale depuse de PNL, USR şi PMP sunt, în mod clar, anti-minoritar”, se mai arată în comunicatul UDMR.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici