Kelemen Hunor: În fiecare an din ultimii 30 am pierdut câte un oraş de câte 116.000 de locuitori

  • Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a vorbit sâmbătă la Congresul PNL despre declinul demografic înregistrat în România.
  • După ce a atras atenţia asupra priorităţilor Guvernului, acesta a spus: „Cui ne adresăm? Pentru cine facem aceste lucruri?”.
1224 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: În fiecare an din ultimii 30 am pierdut câte un oraş de câte 116.000 de locuitori

Kelemen Hunor: În fiecare an din ultimii 30 am pierdut câte un oraş de câte 116.000 de locuitori

Kelemen Hunor a menţionat că PNL şi UDMR fac parte din aceeaşi familie politică, sunt membri ai PPE şi ai coaliţiei guvernamentale.

„Putem să avem şi avem dispute, dar pe parcurusl anilor, când am fost parteneri de guvernare, am înţeles că într-o coaliţie e nevoie de răbdare, de înţelegere, de compromisuri. Această experineţă e un prim argument, un motiv solid şi în 2021, în toamna congreselor partidelor din coaliţie, în condiţii politice, sociale dificile să nu reunţăm la parteneriat şi să trecem peste neînţelegerile de moment, peste orgoliile personale”, a spus liderul UDMR.

După ce a enumerat priorrităţile guvernului, acesta a spus „Cui ne adesăm? Pentru cine facem aceste lucruri?”.

Kelemen Hunor a spus că România a pierdut în fiecare an peste 100.000 de locuitori.

„În 1967, şi am ales acest an pentru că m-am născut în 1967, s-au născut în România 528.000 de copii. În 1990, la 23 de ani de la prima generaţie de decreţei, s-au născut 314.746 de copii, în 2020 178.609 copii s-au născut şi în acelaşi an în România au înregistrate aproape 300.000 de decese. În 2019, 4 milioane de cetăţeni care s-au născut în România au trăit şi trăiesc în mod constant în afara României. Acest lucru înseamnă că noi în fiecare an din ultimii 30 de ani am pierdut câte un oraş de câte 116.000 de locutori”, a spus Kelemen Hunor.

Conform acestuia, trendul demografic este catastrofal, dar poate fi oprit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
kelemen hunor,
pnl,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici