Kelemen Hunor, la 30 de ani de la înfiinţarea UDMR: Aici, pe pământul natal, să ne păstrăm identitatea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a transmis un mesaj maghiarilor din România la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea Uniunii şi a spus că aici, pe pământul natal, aceştia trebuie să îşi păstreze identitatea naţională.

1215 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor, la 30 de ani de la înfiinţarea UDMR: Aici, pe pământul natal, să ne păstrăm identitatea

Kelemen Hunor, la 30 de ani de la înfiinţarea UDMR: Aici, pe pământul natal, să ne păstrăm identitatea

Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, la Teatrul Maghiar din Cluj-Napoca, la aniversarea a 30 de ani de la înfiinţarea UDMR, că maghiarii vor o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale.

„Ce ne aşteaptă în viitor, care este sarcina noastră de care trebuie să ne achităm? Vestea bună este că, uitându-mă la provocările aflate în faţa noastră, la starea societăţii româneşti, vom avea mult de lucru, nu ne vom plictisi. Aşa este traiul minoritar, de 100 de ani cunoaştem ţelul şi sarcina, trebuie să construim comunitatea noastră, acesta rămâne un ţel până ce apar provocări care să urmărească asimilarea. Noi, aici, pe pământul natal, trebuie să ne păstrăm identitatea naţională şi trebuie să rămânem, în continuare, o comunitate puternică, trebuie să dăm sens traiului comunitar. Ştim ce fel de ţară vrem, ce fel de viitor vrem pentru maghiarii din Transilvania. Vrem o ţară în care cetăţenii să fie egali şi comunităţile etnice să fie egale, nu doar la nivel declarativ, ci şi în ceea ce priveşte drepturile reale, acolo unde este stimă şi încredere faţă de ceilalţi”, a spus Kelemen.

Acesta a susţinut că la 30 de ani de la înfiinţarea UDMR, membrii săi au motive de mândrie, întrucât Uniunea este „un succes story în Europa de Est”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici