Kelemen Hunor: Pensiile trebuie mărite cu 40% sau schimbată legea

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi seara, că guvernul are obligaţia de mări pensiile cu 40%, aşa cum prevede legea, sau dacă nu, va trebui să modifice legislaţia.

1526 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Pensiile trebuie mărite cu 40% sau schimbată legea

Kelemen Hunor: Pensiile trebuie mărite cu 40% sau schimbată legea

„Pensiile trebuie conform legii în vigoare mărite cu 40% sau dacă nu, trebuie schimbată legea. Ai posibilitatea, dacă ai argumente şi posibilitatea, să schimbi legea. Să explici le oamenilor că anul acesta nu avem posibilitatea să le mărim cu 40% şi o facem doar cu 10%. Dar atâta timp cât există o lege, eu nu voi spune că nu trebuie respectată”, a declarat Kelemen Hunor la Digi 24.

Preşedintele UDMR a mai spus că el nu ştie dacă există sau nu bani pentru majorarea pensiilor. „Ministrul de Finanţe a spus de la începutul anului că vor fi bani din august. Împrumută în fiecare zi de pe piaţă bani. Eu nu pot să spun altceva decât spune Ministerul de Finanţe. Nu sunt contabil, nu văd cifrele, veniturile la zi, nu văd taxele şi impozitele dacă sunt sau nu plătite la zi”, a mai spus deputatul.

„Aştept să vedem dacă trece guvernul Cîţu, dacă nu, atunci urmează un alt guvern. Dacă trece acel guvern, atunci asta e, va guverna până în noiembrie. Dacă nu, atunci haideţi să mergem la alegeri anticipate şi vom avea un guvern cu o majoritate parlamentară şi se poate până în septembrie modifica legea pensiilor dacă cineva crede că are argumente şi nu are bani”, a conchis preşedintele UDMR.

Pensiile urmează să fie majorate cu 40 de procente de la 1 septembrie.

Consiliul Fiscal avertiza că majorarea punctului de pensie cu 40% de la 1 septembrie 2020 se va observa la nivelul anului 2021, estimarea privind deficitul bugetar din anul următor fiind de peste 6% din PIB.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
pensii,
hunor,
guvern

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici