Kelemen Hunor: Propunerea lui Streinu Cercel referitoare la vârstnici este absolut aberantă

  • Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, nu înţelege de ce Streinu Cercel face astfel de proiecte
  • Nu este permis să se vorbească pe mai multe voci într-o astfel de perioadă
  • Liderul Uniunii consideră că oamenii aşteaptă o hotărâre fermă, directă, precisă, decât bâlbâieli, proiecte depuse şi retrase, contestate
2025 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Propunerea lui Streinu Cercel referitoare la vârstnici este absolut aberantă

Kelemen Hunor: Propunerea lui Streinu Cercel referitoare la vârstnici este absolut aberantă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră ”absolut aberantă” propunerea referitoare la vârstnici a lui Adrian Streinu Cercel şi spune că nu este corect să fie avansate astfel de idei într-o perioadă de criză.

Kelemen Hunor a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că ideea lui Streinu Cercel nici nu este aplicabilă, în condiţiile în care în România sunt peste 3,5 milioane de persoane peste 65 de ani.

”Propunerea doctorului Streinu Cercel referitoare la vârstnicii care trebuie izolaţi este absolut aberantă. Nu pot să îl înţeleg pe dl. Streinu Cercel de ce face astfel de proiecte. Dacă face acest lucru pentru a testa piaţa, societatea, reacţia oamenilor, nici acest lucru nu este corect într-o astfel de perioadă de criză. Sunt peste 3,5 milioane de persoane de peste 65 de ani şi nici nu este aplicabilă ideea, când există 400.000 de paturi în toate unităţile de cazare din România, de la hoteluri de 5 stele la pensiuni. Plus că este şi o parte etică, morală a propunerii”, a spus Kelemen.

Acesta a văzut că Guvernul şi Ministerul Sănătăţii nu susţin propunerea, dar a spus că, totuşi, nu este permis să se vorbească pe mai multe voci într-o astfel de perioadă, iar comunicarea să fie atât de dezordonată şi incoerentă.

”Oamenii aşteaptă o hotărâre fermă, directă, precisă, şi o previziune mai conturată decât bâlbâieli, decât proiecte depuse şi retrase, contestate. Din punct de vedere moral, politic şi logistic este o propunere inaplicabilă, care induce şi panică în rândul populaţiei”, a conchis preşedintele UDMR.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici