Kelemen Hunor: Protocolul formaţiunilor din coaliţie, finalizat în zece zile

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că încheierea unui protocol al formaţiunilor din coaliţia guvernamentală a fost propusă chiar de UDMR, că prima dată a fost discutat acest subiect în urmă cu două săptămâni şi documentul ar trebui finalizat în zece zile.

19 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: Protocolul formaţiunilor din coaliţie, finalizat în zece zile

Kelemen Hunor: Protocolul formaţiunilor din coaliţie, finalizat în zece zile (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a precizat că UDMR va semna cu partenerii de coaliţie protocolul privind priorităţile pentru următorii doi ani din punct de vedere legislativ şi executiv, care în opinia Uniunii va trebui să includă, printre altele, adoptarea Legii privind Statutul minorităţilor naţionale şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare.

"Sigur că vom semna. De aceea am propus noi acest protocol. Prima dată am propus noi, iar toată lumea a fost de acord", a declarat Kelemen Hunor, întrebat dacă reprezentanţii Uniunii vor semna un astfel de protocol.

El a precizat că membrii coaliţiei au discutat pentru prima dată acest subiect în urmă cu două săptămâni şi că acest protocol ar trebui să fie finalizat în următoarele zece zile, după ce fiecare partener din coaliţia de guvernare va veni cu propriile propunerile, care vor fi dezbătute în coaliţie.

"E nevoie de un astfel de protocol nu pentru a întări coaliţia, fiindcă există această coaliţie, ci pentru a şti exact ce vrem să facem în următorii doi ani, atât pe plan legislativ, cât şi pe plan guvernamental. Aici ne vom referi atât la aspecte economice, financiare, de restructurare, acolo unde nu s-a făcut, precum şi la aspecte legislative", a arătat ministrul.

Întrebat care vor fi propunerile UDMR, Kelemen a spus că Uniunea va avea cel puţin două propuneri, respectiv adoptarea Legii minorităţilor naţionale şi reorganizarea regiunilor de dezvoltare, dar nu exclude alte propuneri, "alte variante din zona economică, din zona financiar-fiscală".

Întrebat dacă semnarea de către UDMR a acestui protocol va fi o garanţie că organizaţia va rămâne alături de PDL la guvernare în următorii doi ani, Kelemen Hunor a precizat că o astfel de garanţie este acordul de guvernare semnat cu PDL.

"Garanţia este că noi am făcut un acord de guvernare când am format această coaliţie. Avem un program de guvernare şi cu toţii suntem decişi să mergem în continuare respectând acordul de coaliţie şi programul de guvernare. Până când aceste lucruri sunt respectate, nu se pune problema ruperii coaliţiei. După anul 2010, noi nu avem motive să ne gândim la o rupere a coaliţiei", a subliniat Kelemen Hunor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici