Kelemen Hunor: România este interesată să aibă o relaţie puternică şi de durată cu SUA

România este interesată să aibă o relaţie puternică şi de durată cu SUA, afirmă vicepremierul Kelemen Hunor, după o întâlnire cu David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

411 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: România este interesată să aibă o relaţie puternică şi de durată cu SUA

„Am avut astăzi (miercuri - n.r.) o discuţie constructivă cu domnul David Muniz, Chargé d'affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. În cadrul întâlnirii am subliniat, fără echivoc, că România este interesată să aibă o relaţie puternică şi de durată cu SUA, iar domnul David Muniz m-a asigurat că, parteneriatul strategic strâns dintre cele două state va continua şi în timpul administraţiei conduse de preşedintele Joe Biden”, transmite Kelemen Hunor.

El precizează că, în cadrul întâlnirii, subiectele de discuţie au vizat cooperarea din domeniul politicilor de securitate din zona Mării Negre şi în aripa de Est a NATO, despre dezvoltarea centralei nucleare de la Cernavodă şi exploatarea rezervelor de ţiţei şi gaze naturale din Marea Neagră.

„I-am spus domnului David Muniz că în calitate de membru al guvernului, UDMR doreşte crearea unui mediu benefic pentru antreprenori, susţine ferm creşterea predictibilităţii şi transparenţei – acestea fiind baza încrederii şi a stabilităţii. România are nevoie de reforme şi investiţii de anvergură, trebuie dezvoltată reţeaua de autostrăzi, iar traficul din portul Constanţa trebuie să prospere, ceea ce poate fi un motor al economiei interne. Pentru noi, maghiarii din România este important ca SUA să fie atentă, în continuare, la relaţia dintre majoritate şi minoritate, la implementarea drepturilor noastre comunitare. În calitate de membru al Guvernului, obiectivul UDMR este să diminueze tensiunile apărute în ultimii ani între majoritate şi minoritate, şi să facem un pas înainte în dezvoltarea şi implementarea drepturilor comunitare. Domnul David Muniz, Chargé d'affaires al Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a apreciat această decizie a UDMR şi a Guvernului, şi ne-a asigurat de sprijinul său în acest demers”, conchide Kelemen Hunor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici