Kelemen Hunor: UDMR trebuie să reia relaţiile cu partidul de guvernământ din Ungaria

Candidatul la preşedinţia UDMR Kelemen Hunor afirmă că Uniunea trebuie să reia relaţiile cu partidul de guvernământ din Ungaria, pentru că acestea "au o influenţă importantă şi asupra relaţiilor româno-ungare".

19 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: UDMR trebuie să reia relaţiile cu partidul de guvernământ din Ungaria

Kelemen Hunor: UDMR trebuie să reia relaţiile cu partidul de guvernământ din Ungaria (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

"Cu partidul de guvernământ din Ungaria, trebuie să reluăm discuţiile, relaţiile de parteneriat. Aceste relaţii au o influenţă importantă şi asupra relaţiilor româno-ungare", a declarat, joi seară, într-o conferinţă de presă la Arad, Kelemen Hunor.

Kelemen a afirmat că UDMR trebuie să negocieze din nou cu Laszlo Tokes, în perspectiva alegerilor din 2012, pentru a nu se diviza electoratul maghiar.

"Cu Tokes, aşa cum în 2008 şi 2009 eu am condus negocierile şi am ajuns la o înţelegere ca să nu ratăm intrarea în Parlamentul European, aşa trebuie să negociem şi pentru 2012. Reprezentarea comunităţii maghiare în Parlament este o valoare care trebuie păstrată, iar asta cred şi colegii noştri care se gândesc la înfiinţarea unui nou partid. Deci avem un scop comun şi ar fi o iresponsabilitate să punem în discuţie acest scop", a spus candidatul la preşedinţia UDMR.

El a adăugat că se simte capabil să ducă negocieri atât cu partidul de guvernământ din Ungaria, cât şi cu partidele din România şi cu Laszlo Tokes pentru că "toate relaţiile trebuie întărite".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici