Kelemen Hunor: "Vă vom vota astăzi, dar suntem pregătiţi să vă sancţionăm inclusiv cu o moţiune de cenzură"

Kelemen Hunor a afirmat, luni, în plenul Parlamentului, că Guvernul Orban are miniştri care nu au ce căuta într-un Executiv de dreapta. El a anunţat că UDMR va vota Guvernul Orban, dar va fi pregătit să îl sancţioneze inclusiv prin moţiune de cenzură, dacă vor exista derapaje.

369 afișări
Imaginea articolului Kelemen Hunor: "Vă vom vota astăzi, dar suntem pregătiţi să vă sancţionăm inclusiv cu o moţiune de cenzură"

Kelemen Hunor, către Orban: "Nu aşteptăm minuni de la noul Guvern. Dacă ne veţi respecta, vă vom respecta"

„Noi, cei din UDMR, nu aşteptăm minuni de la noul Guvern, aşteptăm însă o guvernare responsabilă faţă de fiecare cetăţean şi respect pentru fiecare om şi fiecare comunitate. Aşteptăm rectificarea de buget şi proiectul pentru anul viitor. Dacă ne veţi respecta, vă vom respecta şi noi. Dacă veţi respecta comunitatea maghiară din România veţi avea respectul nostru şi susţinerea. Domnule prim-ministru desemnat, aveţi câţiva miniştri care au primit aviz negativ de la comisiile de specialitate. Aveţi şi miniştri care nu au ce căuta într-un Guvern de centru dreapta. Este responsabilitatea dumneavoastră, răspunderea vă aparţine. Depinde doar de modul în care veţi acţiona, veţi guverna. Adevărata responsabilitate este să nu compromiteţi într-un an de zile şansele unei guvernări de centru dreapta pe termen lung”, a spus Kelemen Hunor, în plenul reunit al Parlamenului.

K.Hunor, către PNL: Vă votăm, dar suntem pregătiţi să vă sancţionăm inclusiv prin moţiune de cenzură

Kelemen Hunor a mai declarat în plenul Parlamentului, că UDMR votează Guvernul Orban, dar e pregătit să îl sancţioneze inclusiv prin moţiune de cenzură, în cazul derapajelor.

„Orice greşeală, aroganţă sau lipsă de profesionalism vă compromite şansa de a continua după alegerile parlamentare. Vă vom vota astăzi, dar suntem pregătiţi să vă sancţionăm inclusiv cu o moţiune de cenzură, dacă va fi cazul”, a spus Kelemen Hunor, în plenul Parlamentului.

Parlamentarii dezbat, la ora transmiterii acestei ştiri, programul de guvernare şi lista miniştrilor, urmând ca la finalul dezbaterilor parlamentarii să voteze învestirea Guvernului Orban.

 

 

Taguri:
orban,
guvern,
udmr

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici