Kelemen: I-am propus premierului revenirea la Codul Administrativ aprobat de Parlament/ Ce spune despre pactul cu Iohannis

Preşedintele UDMR, Klemen Hunor, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că a discutat cu premierul Viorica Dăncilă despre posibilitatea revenirii la Codul Administrativ aprobat în Parlament.

1290 afișări
Imaginea articolului Kelemen: I-am propus premierului revenirea la Codul Administrativ aprobat de Parlament/ Ce spune despre pactul cu Iohannis

Klemen Hunor: I-am propus premierului revenirea la Codul Administrativ aprobat de Parlament

Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a avut, marţi, o întâlnire cu premierul Viorica Dăncilă, liderul Uniunii propunându-i revenirea la Codul Administrativ aprobat în Parlament.

„Pe site-ul Ministerului Dezvoltării era o variantă, atunci eu am sunat-o pe doamna premier şi i-am spus că nu este ok, că nu este corect şi i-am cerut o întâlnire. Pe varianta adoptată în Parlament a Codului Administrativ trebuia aprobată prin OUG, fiindcă pe varianta votată în Parlament a existat o dezbatere de 6 – 7 luni cu toţi factorii implicaţi şi o parte din Opoziţie a votat acea variantă. Curtea Constituţională a avut probleme de formă şi nu de fond şi faţă de Parlament, faţă de Legislativ şi faţă de administraţie. Aceasta ar fi varianta corectă şi dacă tot nu a apărut în MO Codul aprobat prin OUG, atunci rugămintea mea este să introducă pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern săptămâna aceasta şi eventual, dacă se poate, să se gândească la întoarcerea la acea variantă votată de Parlament. Asta am solicitat eu”, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, Kelemn Hunor.

Acesta i-a explicat premierului de ce crede că este o variantă mai bună cea aprobată în Parlament: „Pe partea cu vorbire limbii materne în administraţie am dat un singur exemplu: încălcarea drepturilor obţinute, drepturile obţinute nu se anulează în funcţie de statistici, deci încalcă acest principiu. Nu e bine ca funcţionarii publici să aibă şin funcţii de conducere în partide politice, e grav, plus că nu e bine ca interesul public naţional să fie prioritar faţă de interesul public local. Asta înseamnă că orice Guvern va anula şi încăleca hotărârile autorităţilor locale”, a mai spus Kelemen.

Potrivit acestuia, premierul i-a spus că va analiza şi va decide.

Întâlnirea dintre premierul Viorica Dăncilă şi preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a avut loc la Palatul Victoria, la solicitarea liderului Uniunii.

Kelemen, despre pactul cu Iohannis: Nu am semnat, e greu cu timpul

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, că încă nu a semnat Acordul Politic Naţional care vizează consolidarea parcursului european al României, deoarece nu s-a găsit timp comun pentru ambele părţi.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX dacă a semnat pactul propus de preşedintele Klaus Iohannis, Kelemen Hunor, preşedintele UDMR a spus că încă nu a găsit un interval de timp în care ambele părţi să poată face acest lucru.

„Eu aş fi vrut, dar ştiu că era foarte ocupat (preşedintele – n.r.). Eu voi semna, nu am o problemă, e greu cu timpul, preşedintele a fost ocupat cu Summit, e la Bruxelles. Voi semna cu siguranţă, aşa cum am spus, nu s-a schimbat nimic”, a răspuns Kelemen.

Preşedintele României şi liderii PNL, USR, PMP şi Pro România au participat, în 13 iunie, la Cotroceni la ceremonia de semnare a Acordului politic naţional care vizează consolidarea parcursului european al României. Iohannis a precizat că propune ca cei care vor semna pactul să se angajeze să transpună în legislaţie în cel mai scurt timp măsurile necesare asigurării respectării atât în ţară, cât şi în străinătate a exercitării depline şi efective a dreptului de vot de către cetăţenii români.

La acea dată, liderul UDMR nu era în ţară, astfel că nu a semnat pactul, deşi a fost de acord cu el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici