Kelemen: Nu susţinem reorganizarea administrativă, reformă în sănătate şi vot prin corespondenţă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, după şedinţa Prezidiului Uniunii, că formaţiunea nu susţine reorganizarea administrativă, "o reformă profundă în sistemul sanitar" şi o modificarea a legislaţiei electorale într-un an în care au loc alegeri.

314 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Nu susţinem reorganizarea administrativă, reformă în sănătate şi vot prin corespondenţă

Kelemen Hunor(Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Liderul UDMR a precizat că la şedinţa Prezidiului executiv au fost discutate priorităţile legislative ale Uniunii în sesiunea de primăvară.

El a menţionat că trebuie consolidată situaţia economică şi a precizat că UDMR nu va susţine iniţiative care vor viza sisteme importante şi care ar "bulversa" societatea.

"Nu vom susţine în acest an reorganizarea administrativă, nu vom susţine o reformă profundă în sistemul sanitar şi nu vom susţine o modificarea a legislaţiei electorale într-un an electoral", a susţinut el.

Totodată, UDMR nu susţine legea votului prin corespondenţă, a menţionat Kelemen.

Noul proiect de lege privind sistemul de sănătate va fi aplicat începând cu acest an, fiind o măsură prioritară de reformă prevăzută inclusiv în acordul cu instituţiile europene, a delarat, luni seară, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

Coaliţia l-a mandatat atunci pe ministrul Sănătăţii , Ladislau Ritli (UDMR), să formeze o echipă care să redacteze un nou proiect de lege privind sănătate, echipă din care nu vor lipsi reprezentanţi ai asociaţiilor pacienţilor, societăţii civile, sindicatelor, patronatelor şi Colegiului Medicilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici