Kelemen: Până la sfârşitul lunii august stabilim cine va conduce ministerul pentru fondurile europene

Liderul UDMR Kelemen Hunor a declarat, marţi, că în cadrul coaliţiei de guvernare s-a convenit ca până la sfârşitul lunii august să fie stabilit titularul viitorului minister care se va ocupa de absorbţia fondurilor europene, spunând că ar putea fi vorba de o persoană "neînregimentată politic".

542 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Până la sfârşitul lunii august stabilim cine va conduce ministerul pentru fondurile europene

Liderul UDMR Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX, că au fost vehiculate pentru acest portofoliu câteva nume, dar nu s-a stabilit, deocamdată, cine va ocupa funcţia de ministru.

"Am discutat în coaliţie despre necesitatea înfiinţării unui minister privind fondurile europene, au fost vehiculate două-trei nume, dar nu am stabilit exact cine va fi. Urmează ca până la sfârşitul lunii august să fie stabilită persoana care va conduce acest minister. Toată lumea a fost de acord cu necesitatea înfiinţării unui minister pentru fondurile europene. Probabil va fi persoana care va discuta despre toate proiectele mari care trebuie aprobate, dar nu în locul miniştrilor, ci ca un singur interlocutor. Ceva de genul acesta se conturează. Persoanele care au fost vehiculate nu sunt înregimentate politic neapărat", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, viitorul minister va fi unul "de interfaţă către Bruxelles, nu unul care să gestioneze fondurile europene, pentru că nu vor fi transferate fonduri către acest minister".

"Viitorul minister va gestiona doar problematica absorbţiei fondurilor europene şi va fi o interfaţă către CE şi va coordona tot ce înseamnă probleme de rezolvat, atât din punctul de vedere al Guvernului României, cât şi al Comisiei Europene", a afirmat Kelemen Hunor, adăugând că, personal, consideră că a fost o greşeală desfiinţarea ministerului care exista până în anul 2007.

Şeful statului a declarat, luni, la TVR 1, că ministerul pentru fondurile europene va fi înfiinţat imediat după reunirea Parlamentului în sesiunea de toamnă, el menţionând că ştie cine va fi deţinătorul acestui portofoliu, fiind "convenit cu premierul" şi trebuind să fie un om credibil la Bruxelles.

Preşedintele Traian Băsescu a precizat, răspunzând unei întrebări, că ministerul va fi creat imediat ce Parlamentul revine din vacanţă şi se poate face modificarea structurii Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici