Kelemen: Preşedintele României să intermedieze situaţia tensionată existentă

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, îi cere lui Klaus Iohannis să îşi asume rolul constituţional şi să intermedieze situaţia tensionată existentă între diferite grupuri ale societăţii. ”Ce s-a întâmplat noaptea trecută pe străzile din Bucureşti a fost de o violenţă inacceptabilă”, spune Kelemen.

1376 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Preşedintele României să intermedieze situaţia tensionată existentă

Kelemen: Preşedintele României să intermedieze situaţia tensionată existentă

„Ce s-a întâmplat noaptea trecută pe străzile din Bucureşti a fost de o violenţă inacceptabilă. UDMR condamnă orice formă de manifestare extremistă şi orice tip de agresiune, fizică sau verbală. Protestul este un drept democratic fundamental, recunoscut. Poziţia noastră clară este că nimeni nu îi poate pune în pericol pe cetăţenii care doresc să îşi exercite acest drept - nici de forţele de ordine şi nici grupurile care au ajuns pe străzile Bucureştiului cu intenţia de a incita la violenţă”, scrie pe Facebook preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Acesta adaugă că se aşteaptă ca autorităţile să acţioneze cu prudenţă: să investigheze corect şi cu atenţie fiecare caz de abuz, indiferent de care parte ar fi fost exercitat.

„Ne aşteptăm ca partidele politice să nu manipuleze şi să nu exploateze, în scopuri politice, cauza susţinută de zeci de mii de oameni. Nu în ultimul rând, cerem Preşedintelui României să-şi asume rolul constituţional, să îndemne la dialog şi la calm, să intermedieze situaţia tensionată existentă între diferite grupuri ale societăţii. Toţi cei care doresc să protesteze să îşi poată exercită liniştiţi acest drept”, mai scrie Kelemen.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a cerut, sâmbătă, ministrului de Interne, Carmen Dan, să-şi asume responsabilitatea pentru modul în care gestionat situaţia din timpul protestelor şi să prezinte un raport detaliat privind modul în care forţele de ordine au acţionat ”şi mai ales la ordinul cui”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici