Kelemen: Preşedinţii celor două Camere sunt de acord cu UDMR, vizita lui Kover nu este binevenită

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, declară că preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului au arătat, prin scrisoarea trimisă lui Kover Laszlo, că sunt de acord cu poziţia Uniunii, potrivit căreia o implicare a lui Kover Laszlo în campania electorală din România nu este binevenită.

933 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Preşedinţii celor două Camere sunt de acord cu UDMR, vizita lui Kover nu este binevenită

Kelemen Hunor (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Kelemen a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că maghiarii din România sunt suficient de maturi ca să ştie cu cine să voteze la alegerile locale, fără niciun "ajutor" din partea preşedintelui Parlamentului Ungariei.

"Am aflat de solicitarea preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului României, Vasile Blaga şi Roberta Anastase, şi cred că ceea ce noi spunem de trei săptămâni, că nu este binevenită o implicare în campania electorală din România din partea preşedintelui Parlamentului Ungariei, se susţine în continuare. Ei sunt de acord cu ceea ce am spus noi până acum. Este o competiţie internă la noi, dar cred că maghiarii din România sunt destul de maturi ca să ştie fiecare om care merge la vot, cu cine să meargă mai departe, fără un «ajutor» din partea lui Kover Laszlo. Subliniez că noi nu ne bucurăm şi chiar credem că nu este binevenită o implicare în această competiţie internă", a spus Kelemen Hunor.

Acesta şi-a manifestat speranţa că la alegerile locale "fiecare maghiar din România va opta pentru o soluţie corectă şi nu va ţine cont de astfel de intervenţii şi de implicări".

"Noi am avut şi în 2008 alegeri pe care le-am câştigat în pofida faptului că foarte mulţi politicieni din Ungaria s-au implicat şi se va dovedi încă o dată că maghiarii din România sunt oameni maturi şi responsabili şi ştiu care sunt interesele lor şi care este interesul comunităţii maghiare din România. Prin astfel de intervenţii şi implicări se poate strica mult mai mult decât se observă la prima vedere şi se poate strica tot ce am construit împreună, maghiarii şi românii din această ţară în ultimii 22 de ani, se pot tensiona relaţiile româno -maghiare şi noi nu dorim acest lucru", a conchis preşedintele UDMR.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, i-au adresat o scrisoare preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, în care apreciază că ar fi "utilă" amânarea vizitei acestuia "pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici