Kelemen se va întâlni luni cu Ponta, iar temele discuţiei vor fi politice

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că va avea, luni, la ora 10.00, o întâlnire cu premierul desemnat Victor Ponta, cu care va discuta "teme politice", spunând că el nu a întrerupt niciodată dialogul cu Ponta şi cu liderii USL.

335 afișări
Imaginea articolului Kelemen se va întâlni luni cu Ponta, iar temele discuţiei vor fi politice

Kelemen se va întâlni luni cu Ponta, iar temele discuţiei vor fi politice (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că la întâlnire UDMR va fi reprezentată de o delegaţie formată din trei-patru persoane.

"Am vorbit cu Victor Ponta. Eu niciodată nu am întrerupt dialogul cu Victor Ponta şi cu liderii USL. Am stabilit că ne întâlnim luni, la ora 10.00, iar temele discuţiei vor fi politice. La întâlnire UDMR va participa cu o delegaţie de trei-patru persoane", a spus Kelemen.

Senatorul UDMR Verestoy Attila a declarat, vineri, că UDMR va avea luni o discuţie cu USL.

"Apteptăm în mod concret să vedem cum arată programul de guvernare. Vreau să mă uit foarte atent ce planuri politice au, mai ales în ceea ce priveşte unele măsuri care ne privesc direct, e vorba de Hotărârea de Guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie de la Târgu Mureş. Vom avea o discuţie luni cu USL", a precizat Verestoy.

Premierul desemnat Victor Ponta a declarat, vineri, că la UMF Târgu Mureş nu a fost respectată autonomia universitară, iar el va restabili legalitatea acolo, evitând însă să precizeze clar dacă va abroga HG privind Universitatea de Medicină şi Farmacie.

Întrebat dacă USL ar putea accepta condiţionări din partea UDMR privind UMF Târgu Mureş, pentru ca UDMR să susţină Guvernul, Victor Ponta a răspuns că "o condiţie este să nu accepţi condiţii inacceptabile".

Ponta a precizat că întotdeauna a susţinut respectarea autonomiei universitare, iar aceasta a fost încălcată în cazul UMF.

Hotărârea de guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş a fost aprobată la sfârşitul lunii martie de Cabinetul Ungureanu.

Actul normativ stabileşte că la universitate va fi înfiinţată o nouă facultate, cu programe în limbile română, maghiară şi engleză.

Respectiva HG a fost una dintre temele moţiunii de cenzură a USL în urma căreia a căzut Guvernul Ungureanu.

Vineri, aplicarea Hotărârii de Guvern privind înfiinţarea unei noi facultăţi în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş a fost suspendată în urma unei decizii a Curţii de Apel Târgu Mureş, care a admis o solicitare în acest sens formulată de conducerea UMF.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici