Kelemen: Şi mie îmi pare rău că UDMR nu este la guvernare, trenul a plecat în decembrie 2012

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, spune că şi lui îi pare rău că Uniunea nu se află la guvernare, după ce "trenul a plecat în decembrie 2012".

224 afișări
Imaginea articolului Kelemen: Şi mie îmi pare rău că UDMR nu este la guvernare, trenul a plecat în decembrie 2012

Kelemen: Şi mie îmi pare rău că UDMR nu este la guvernare, trenul a plecat în decembrie 2012 (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Întrebat de jurnalişti, sâmbătă, după ce şi-a ţinut discursul la Congresul UDMR de la Miercurea Ciuc, cum comentează afirmaţia premierului Victor Ponta, care a spus că îi pare rău că Uniunea nu este la guvernare, aşa cum ar fi trebuit, Kelemen Hunor a răspuns că şi lui îi pare rău.

"Şi mie îmi pare rău, cunosc poziţia premierului, şi mie îmi pare rău. Trenul a plecat în decembrie 2012, eu niciodată nu fug după trenurile care au plecat. Vin alte trenuri", a spus Kelemen.

El a subliniat că apreciază discursurile politicienilor români prezenţi la Congresul UDMR, care au recunoscut că Uniunea este reprezentantul legitim al comunităţii maghiare din România.

Premierul Victor Ponta a declarat, sâmbătă, la Congresul UDMR, că îi pare rău că Uniunea nu este acum la guvernare, "aşa cum ar fi trebuit să fie", el adăugând că deciziile politice nu urmează întotdeauna calea cea mai înţeleaptă.

Victor Ponta le-a spus participanţilor la Congresul UDMR că Uniunea este reprezentantul legitim al maghiarilor din România şi partenerul de dialog pentru autorităţile statului român.

"Nu e o alegere a noastră de a discuta cu UDMR, e alegerea maghiarilor din România care au votat la alegeri şi am respectat şi vom respecta întotdeauna acest vot. UDMR este reprezentantul legitim şi partenerul de dialog pentru autorităţile statului român. În 2010, eram la congresul dumneavoastră încercând să vă conving să iesiţi de la guvernare şi să veniţi cu noi. Nu am reuşit să vă conving şi îmi pare rău, aşa cum îmi pare rău că nu suntem acum la guvernare împreună, aşa cum ar fi trebuit, dar deciziile politice nu urmează întotdeauna calea cea mai înţeleaptă", a afirmat Ponta.

La ieşirea de la Congresul UDMR, liderul PNL, Crin Antonescu, a fost întrebat cum comentează declaraţia premierului Victor Ponta, care a spus că îi pare rău că UDMR nu mai este la guvernare.

"Cum să o văd? Ca pe o declaraţie sentimentală. Eu sunt, la rândul meu, o fiinţă sensibilă. O văd bine", a spus Antonescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici