Kelemen: UDMR şi PCM vor forma o comisie mixtă pentru analizarea proiectului de autonomie al Uniunii

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunţat că proiectul de autonomie al Uniunii va fi analizat de o comisie mixtă formată din câte trei reprezentanţi ai UDMR şi PCM şi şi-a exprimat speranţa ca discuţiile să fie finalizate "cât mai repede" pentru ca documentul să poată fi prezentat.

145 afișări
Imaginea articolului Kelemen: UDMR şi PCM vor forma o comisie mixtă pentru analizarea proiectului de autonomie al Uniunii

Kelemen: UDMR şi PCM vor forma o comisie mixtă pentru analizarea proiectului de autonomie al Uniunii (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

Kelemen Hunor a declarat, joi, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că ar dori ca discuţiile să dureze cât mai puţin, iar punctele de vedere ale UDMR şi PCM pe această temă "să fie armonizate", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În ceea ce priveşte dialogul nostru cu PCM, am avut o întâlnire cu preşedintele acestui partid, Biro Zsolt, şi am stabilit că săptămâna viitoare vom nominaliza o comisie comună care să lucreze pe proiectul nostru de autonomie, trei oameni de la noi, trei de la ei. Ei au făcut observaţii şi au analizat proiectul nostru. Eu aş vrea ca discuţiile din comisie să dureze cât mai puţin, dar nu depinde de mine, eu încă nu cunosc detalii şi observaţiile colegilor de la PCM şi va trebui să reuşim să armonizăm punctele de vedere. Încercăm să finalizăm cât mai repede discuţiile", a spus Kelemen.

Potrivit acestuia, proiectul de autonomie al UDMR nu are nicio legătură cu evenimentele din Ucraina, pentru că de fiecare dată când Uniunea a vorbit de autonomie şi descentralizare, "a vorbit de un model european, nu de secesionism, de lucruri care se întâmplă în Ucraina şi Crimeea".

"Orice comparaţie cu Ucraina este greşită şi tendenţioasă. Noi nu căutăm soluţii conflictuale, aşa cum s-a întâmplat în Ucraina", a adăugat liderul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici