Klaus Iohannis a taxat ALDE pentru că nu s-a prezentat la consultări: Nu e preocupat de situaţia justiţiei din România/ Replica acidă a partidului pe Facebook

Klaus Iohannis a afirmat, vineri, că deşi reprezentanţii ALDE au fost invitaţi la consultări, aceştia nu au venit la Cotroceni, ceea ce arată că ALDE nu e interesat să aibă un dialog cu preşedintele ţării şi nici nu este preocupat de situaţia justiţiei din România.

794 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis a taxat ALDE pentru că nu s-a prezentat la consultări: Nu e preocupat de situaţia justiţiei din România/ Replica acidă a partidului pe Facebook

Klaus Iohannis a taxat ALDE pentru că nu s-a prezentat la consultări: Nu e preocupat de situaţia justiţiei din România

„Au fost invitaţi şi cei de la ALDE. Nu au venit. ALDE nu e interesat de un dialog cu preşedintele României, nu e preocupat de situaţia justiţiei din România”, a declarat Klaus Iohannis, vineri, la finalul consultărilor cu delegaţia PSD, din care au făcut parte şi doi foşti deţinuţi polici.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut vineri, ultimele consultări pe tema situaţiei în justiţie, cu social-democraţii. Tot vineri, au fost invitaţi şi reprezentanţii ALDE, însă preşedintele partidului Călin Popescu Tăriceanu a anunţat că membrii formaţiunii nu vor participa la discuţii, motivând că i se pare deplasat să meargă la consultări depsre justiţie când Iohannis nu vrea să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr.

ALDE, replică la Iohannis: Suntem interesaţi de un dialog pe justiţie, dar de unul real, nu simulacru

Reprezentanţii ALDE au transmis, pe Facebook, că partidul este interesat de un dialog pe justiţie, însă de unul real, nu un simulacru cum a avut preşedintele Klaus Iohannis în aceste două zile la Cotroceni.

„Dl Iohannis a ajuns la o concluzie după consultările din aceste zile, şi anume că ALDE nu e interesat de un dialog cu el. Greşit dle #Iohannis, ALDE e interesat de un dialog cu instituţia prezidenţială, de un dialog pe justiţie, dar unul real, nu un simulacru precum cel pe care l-aţi organizat dvs. în aceste două zile la Cotroceni. Ce dialog puteam să avem noi, #ALDE, cu dl Iohannis? O consultare, din punctul nostru de vedere, ar fi însemnat să întrebe partidele ce părere au. Ne consultăm asupra unei teme. Avea de gând să ne consulte cu privire la tema referendumului, la întrebări? Nu, el doar voia o acţiune de imagine. Aşadar, ce consultări a vrut domnul Iohannis?”, au spus reprezentanţii ALDE, pe pagina de Facebook a partidului.

Sursa citată a adăugat că şeful statului trebuie neapărat să îl revoce pe procurorul general Augustin Lazăr dacă doreşte să aibă credibilitate într-o discuţie despre justiţie.

„Despre justiţie putem discuta oricând, dar este complicat să vorbim cu cineva care preferă să adopte poziţia struţului şi să bage capul în pământ ca să nu vadă situaţia actualului procuror general al României. Dacă doreşte ca mesajul şi demersul domniei sale să aibă credibilitate, dl Iohannis trebuie neapărat să îl revoce pe Augustin Lazăr, pentru că altfel dovedeşte că este complice la ceea ce a făcut procurorul Lazăr în Penitenciarul #Aiud. Este regretabil că, la 30 de ani de la căderea comunismului, avem astfel de personaje în posturi cheie în justiţie. În continuare ne întrebăm dacă preşedintele Klaus Iohannis îi este doar recunoscător lui Augustin Lazăr pentru dosarele închise sau e doar şantajat cu dosarul soţiei sale”, a completat sursa menţionată.

„Poate dl. Iohannis nu a văzut filmuleţul care circulă pe internet cu privire la ce treabă bună făcea dl #Lazăr la Penitenciarul Aiud. I-l lăsăm aici, poate are timp să îl vadă”, au conchis membrii ALDE, care au ataşat postării lor un video cu Ioan Muntean care a făcut declaraţii despre subiect la Antena 3.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici