Klaus Iohannis: Am decis împreună cu aliaţii că şi spaţiul cosmic va face parte din preocupările NATO

Klaus Iohannis a anunţat că şi spaţiul cosmic va face parte din preocupările NATO. Şeful statului a explicat că asta presupune evaluarea felului în care poate fi folosit spaţiul cosmic de posibilii adversaţi şi cum pot aliaţii să contracareze aşa ceva.

776 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Am decis împreună cu aliaţii că şi spaţiul cosmic va face parte din preocupările NATO

Klaus Iohannis: Am decis împreună cu aliaţii că şi spaţiul cosmic va face parte din preocupările NATO

„Câteva chestiuni punctuale aş mai sublinia. Una poate surprinzătoare, poate nu, dar am decis împreună că şi spaţiul cosmic va face parte din preocupările NATO pentru securitatea aliaţilor. Este, evident, o nouă parte pentru NATO”, a declarat Klaus Iohannis, joi, la Palatul Cotroceni.

Şeful statului a explicat şi ce prevede o astfel de preocupare la nivelul NATO.

„Acest lucru prevede să se înceapă, la nivel de NATO, o evaluare a ce şi cum poate fi folosit spaţiul cosmic de posibilii noştri adversari şi cum putem noi să contracarăm şi în ce măsură trebuie să ne pregătim pentru aşa ceva”, a conchis Iohannis.

Alianţa Nord-Atlantică a recunoscut recent spaţiul cosmic drept domeniu strategic de apărare, dar a dat asigurări că nu va plasa arme în spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici