Klaus Iohannis: Aşteptarea ca eu să modific legea salarizării este puţin deplasată. Ce spune şeful statului despre adoptarea tacită a Legii graţierii

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că aşteptarea sindicaliştilor ca legea salarizării să nu fie promulgată este "puţin deplasată", subliniind că proiectul este asumat încă din campania electorală de PSD, partid care controlează şi majoritatea parlamentară.

858 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Aşteptarea ca eu să modific legea salarizării este puţin deplasată. Ce spune şeful statului despre adoptarea tacită a Legii graţierii

"Legea, din câte ştiu eu, a trecut abia printr-o Camera şi urmează să intre în Camera Deputaţilor, care este Cameră decizională. Atunci când ajunge la mine la promulgare, probabil voi face câteva declaraţii mai ample, dar pot să vă spun de acum câteva idei legate de această lege. Ea a apărut fiindcă este în programul de guvernare al PSD-ului. PSD-ul, de la început, a sus că vrea această lege, are majoritatea, controlează toate majorităţile din parlament, are guvernul, deci este o lege pentru care răspunde integral şi definitiv iniţiatorul. Şi cred că este bine să nu uităm acest aspect", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele a fost chestionat cu privire la aşteptările privind un refuz al preşedintelui de a promulga legea salarizării pe care sindicatele le au. Iohannis a explicat că aşteptarea ca cineva să intervină în cazul unei legi asumate de PSD, care controlează majoritatea parlamentară este "puţin exagerată".

"Opoziţia, sindicatele, organizaţii profesionale, au avut opinii pe care unii le-au spus în spaţiul public, unii încă nu. Dar aşteptarea să modific eu ceva la lege mi se pare puţin deplasată. Chiar în cazul în care aş trimite o lege, acum vorbesc la modul general, în parlament, dacă cei care au iniţiat-o ţin morţiş să rămână aşa, aşa rămâne. Şi nu vreau să apară impresia că pe o lege asumată explicit vocal şi clar de PSD trebuie să intervină altcineva. Mi se pare o aşteptare care este puţin exagerată", a conchis preşedintele.

Iohannis, desprea adoptarea tacită a Legii graţierii: Senatorii s-au ascuns după deget

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că senatorii "s-au ascuns după deget" în privinţa Legii graţierii, proiectul fiind lăsat să treacă tacit de prima Cameră sesizată, fără să fie făcute dezbateri în plenul Senatului, însă a admis că adoptarea tacită face parte din legislaţia în vigoare.

"Există această procedură prevăzută de legislaţia în vigoare. Cred că ar fi fost mult mai bine sp fie discutată şi adoptată prin vot. Dacă senatorii s-au ascund după deget, este treaba lor", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Proiectul legii graţierii a fost adoptat tacit în Senat, după ce termenul pentru dezbatere şi adoptare s-a împlinit la data de 23 mai, anunţul fiind citit în plen de vicepreşedintele Senatului, Claudiu Manda.

"Pe ordinea de zi avem notă privind adoptarea tacită prin împlinirea termenului pentru dezbatere şi adoptare la data de 23 mai 2017 a unei iniţiative legislative. Este vorba despre proiectul de lege privind graţierea unor pedepse şi a unor măsuri educative privative de libertate. Iniţiativa legislativă se consideră adoptată prin împlinirea termenului. (...) Urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor spre dezbatere şi aprobare în calitate de cameră decizională ", a spus preşedintele de şedinţă, Claudiu Manda.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici