Klaus Iohannis, despre Kofi Annan: A fost un lider vizionar

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, sâmbătă pe Twitter, un mesaj de condoleanţe familiei lui Kofi Annan, după decesul fostului secretar general al ONU. Şeful statului a spus că acesta a fost un lider vizionar şi "o inspiraţie pentru noi toţi sa continuăm să lucrăm pentru o lume mai paşnică".

399 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre Kofi Annan: A fost un lider vizionar

Klaus Iohannis, despre Kofi Annan: A fost un lider vizionar, o inspiraţie pentru noi toţi

"Astăzi l-am pierdut pe Kofi Annan, fost secretar general al ONU şi laureat al premierului Nobel. A fost un lider vizionar, o inspiraţie pentru noi toţi sa continuăm să lucrăm pentru o lume mai paşnică. Eforturile sale de a reforma ONU nu vor fi uitate. Sincere condoleanţe familiei sale", se arată în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, postat sâmbătă pe Twitter.

Kofi Annan, primul african care a ocupat funcţia de secretar general al ONU, laureat al Premiului Nobel pentru Pace, a decedat sâmbătă, la vârsta de 80 de ani, au anunţat diplomaţi internaţionali, potrivit postului BBC News.

Originar din Ghana, Annan a avut două mandate în fruntea Organizaţiei Naţiunilor Unite, între 1997 şi 2006, find cel de-al şaptelea secretar general al organizaţiei.

Printre evenimentele semnificative petrecute în timpul mandatelor lui Annan se numără războaiele din Irak şi Afganistan.

"Familia Annan şi Fundaţia Kofi Annan anunţă cu imensă tristeţe că Kofi Annan, fost secretar general al Naţiunilor Unite şi Laureat al Premiului Nobel pentru Pace, s-a stins din viaţă liniştit pe 18 august, după o scurtă boală", se arată într-un mesaj postat pe Twitter de familia sa.

În anul 2001, cu ocazia centenarului Premiilor Nobel, Annan şi ONU au primit Premiul Nobel pentru Pace. Comitetul Nobel l-a lăudat pe Annan, al doilea secretar general al ONU care a primit prestigioasa distincţie, pentru revigorarea instituţiei şi pentru prioritatea acordată apărării drepturilor omului, dar şi pentru eforturile depuse pentru combaterea răspândirii HIV în Africa.

După ultimului său mandat de secretar general, Annan a ocupat poziţia de trimis special al ONU în Siria, funcţie din care a demisionat în 2012, denunţând lipsa de susţinere a marilor puteri pentru de misiunea sa.

Kofi Annan a continuat să se implice în dezbaterile privind chestiuni ca schimbările climatice şi a rămas cu critic vocal al "liderilor macho care cred că trebuie să strălucească".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici