Klaus Iohannis, despre Secţia specială: Eu sunt de părere că această Secţie nu trebuie să existe

Candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, a declarat, marţi seară, că, după părerea sa, Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) nu trebuie să existe.

471 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, despre Secţia specială: Eu sunt de părere că această Secţie nu trebuie să existe

Klaus Iohannis, despre Secţia specială: Eu sunt de părere că această Secţie nu trebuie să existe

„Da (îmi menţin opinia desfiinţării Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie -n.r.) Personal, nu sunt specialist în acest domeniu, dar opinia mea de simplu preşedinte al României a fost că această Secţie nu trebuia înfiinţată. Însă pentru a avea o opinie pertinentă, aş menţiona Comisia de la Veneţia, GRECO, care ne spun că nu e nevoie de această Secţie şi că trebuie desfiinţată. MCV ne spune că nu e nevoie. Dacă toţi sunt de părere că aşa nu, eu sunt de părere că aşa nu, PNL la fel, alte partide, totuşi ne bazăm pe ceva. Eu sunt de părere că această Secţie nu trebuie să existe", a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat unde vede plasată structura care să ancheteze abuzurile, prezidenţiabilul PNL a replicat: „Eu rămân la opinia pe care am spus-o. Toţi aceşti specialişti recomandă desfiinţarea Secţiei".

Taguri:
klaus iohannis,
siij,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici