Klaus Iohannis, în plină criză de politică internă: România rămâne îngrijorată despre situaţia critică din Afganistan

  • Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat vineri seara că a discutat cu şeful NATO despre situaţia din Afganistan.
  • România rămâne îngrijorată despre situaţia critică din Afganistan, a transmis preşedintele Iohannis.
  • Până la acestă oră preşedintele Klaus Iohannis nu a comentat evoluţia din politica internă. Ultima intervenţie publică a fost miercuri seara.
  • Dacian Cioloş susţine că a încercat să-l contacteze pe preşedintele României în timpul crizei politice, însă Klaus Iohannis a refuzat dialogul.
2612 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, în plină criză de politică internă: România rămâne îngrijorată despre situaţia critică din Afganistan

Klaus Iohannis, în plină criză politică: România rămâne îngrijorată despre situaţia critică din Afganistan

Preşedintele României, Klaus Iohannis, a anunţat că a discutat cu secretarul general NATO Jens Stoltenberg despre situaţia din Afganistan. Discuţia a avut loc vineri în timp ce la Bucureşti se desfăşura o criză politică.

„Discuţii productive cu Jens Stoltenberg. România rămâne îngrijorată despre situaţia critică din Afganistan şi este gata să contribuie la eforturile NATO privitoare la criză. Unitatea aliaţilor este esenţială. Afganistan nu trebuie să devină din nou un paradis sigur pentru terorişti”, scrie în mesajul preşedintelui Klaus Iohannis.

Anunţul privind discuţia cu şeful NATO a fost transmis pe Twitter, vineri seara, de preşedintele Klaus Iohannis.

Criză politică internă

Reprezentanţii USR PLUS au ameninţat cu ruperea alianţei de guvernare şi au anunţat că vor susţine o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Cîţu imediat după ce premierul a încercat să impună pe ordinea de zi a cabinetului programul Anghel Saligny.

Ulterior, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a fost demis de premier pentru că nu a dat avizul pentru proiectul în discuţie, ceea ce a radicalizat şi mai mult declaraţiile celor de la USR PLUS.

În final, planul de investiţii considerat de Dacian Cioloş şi de Dan Barna drept „cel mai mare jaf din banii românilor” a fost aprobat de Guvern, în lipsa miniştrilor USR PLUS.

Dacian Cioloş susţine că a încercat să-l contacteze pe preşedintele României în timpul crizei politice, însă Klaus Iohannis a refuzat dialogul.

„Am încercat să discutăm, dar nu s-a putut. I-am trimis un mesaj în care l-am rugat să ne întâlnim şi a spus că era bine să ne fi întâlnit înainte de a se declanşa criza. Eu ştiu că înainte, în ziua în care a început această situaţie, dimineaţa am convenit cu colegul Dan Barna să-l contacteze şi să încercăm avem o discuţie cu domnul preşedinte, înţeleg că nu a primit răspuns”, a dezvăluit Dacian Cioloş, vineri seara, la Digi24.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici