Klaus Iohannis îşi pune în aplicare planul: Voi participa la toate şedinţele de Guvern

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, la Palatul Cotroceni, că va participa la toate şedinţele de Guvern, mai ales în contextul măsurilor fiscale anunţate de Guvern.

1288 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis îşi pune în aplicare planul: Voi participa la toate şedinţele de Guvern

Klaus Iohannis îşi pune în aplicare planul: Voi participa la toate şedinţele de Guvern

„Această ordonanţă de urgenţă este motiv de îngrijorare pentru toţi românii. Această ordonanţă de urgenţă va face viaţa românilor mai scumpă. V-am anunţat de ieri, cum va fi cu şedintele de Guvern. Sigur (va merge la toate şedinţele de Guvern – n.r.)”, a precizat Klaus Iohannis.

De altfel, Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, referitor la măsurile fiscale anunţate de Guvern, că proiectul va arunca în aer economia şi nu a fost discutat cu nimeni din domeniul economic sau instituţional.

"Cu toţii am aflat probabil, majoritatea cu surprindere, că Guvernul pregăteşte Ordonanţă de urgenţă pentru a introduce noi taxe şi impozite. Acest lucru mă duce cu gândul la o afirmaţie făcută de premier în discursul după aprobarea Guvernului din Parlament- cel inaugural, nu e cazul să citez, dar spunea că nu vom introduce noi impozite şi taxe. Iată că introduce. Această ordonanţă nu a fost discutată cu parteneri din mediul economic sau instituţional. Acest proiect nu are o analiză. Proiectul aruncă în haos economia", a declarat preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a solicitat Guvernului să nu meargă mai departe cu ordonanţa.

"Se introduc schimbări, modificări, fără consultări, fără o analiză de fundamentare. Se introduce un nou concept, "taxa din lăcomie". E lăcomia pesedinştilor de a lua bani mai mulţi şi a-i gestiona cum consideră. Aceste lucruri vor da peste cap toată economia şi vor da peste cap bugetele tuturor românilor. Fac apel la guvern să se răzgândească, să o pună în discuţie, să o analizazeze cu sindicate şi patronate", a mai spus Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici