Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe şeful Diplomaţiei portugheze, João Gomes Cravinho

Preşedintele Klaus Iohannis l-a primit miercuri, la Palatul Cotroceni, pe ministrul afacerilor externe al Republicii Portugheze, João Gomes Cravinho, aflat în vizită oficială la Bucureşti.

137 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe şeful Diplomaţiei portugheze, João Gomes Cravinho

Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe şeful Diplomaţiei portugheze, João Gomes Cravinho

„Preşedintele Klaus Iohannis a apreciat şi cu această ocazie caracterul excelent al relaţiei bilaterale, potenţate nu numai de afinităţile de ordin cultural, dar şi de cooperarea şi proiectele în diverse domenii, precum şi de obiectivele convergente şi coordonarea strânsă ale celor două ţări în plan european şi internaţional. Preşedintele României a evidenţiat dinamica dialogului politic recent, amintind vizita prim-ministrului António Costa în ţara noastră, în contextul întăririi cooperării pe linie de securitate şi apărare între cele două ţări şi a salutat prezenţa ministrului Cravinho ca oaspete la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei române, o dovadă a importanţei dialogului diplomatic şi a intensificării cooperării bilaterale. Preşedintele Klaus Iohannis a reiterat aprecierea României pentru decizia Portugaliei de a participa la prezenţa multinaţională NATO din ţara noastră cu un contingent de forţe terestre şi a subliniat excelenta cooperare dintre forţele armate ale celor două ţări. Prin acest gest de solidaritate şi unitate, Portugalia s-a alăturat eforturilor comune de a consolida postura de descurajare aliată pe Flancul Estic”, anunţă Administraţia Prezidenţială.

Potrivit sursei citate, Iohannis a încurajat continuarea demersurilor de colaborare în domeniile cu potenţial deosebit, precum apărarea, energia regenerabilă, guvernarea digitală, modernizarea sistemelor de sănătate, educaţia, agricultura şi mediul.

Cei doi oficiali au avut un schimb de opinii cu privire la temele de actualitate de pe agenda europeană, generate în principal de situaţia regională de securitate şi evoluţia agresiunii ruse din Ucraina.

„Ministrul portughez de externe a salutat dinamica dialogului politic la nivel înalt, precum şi cooperarea excelentă dintre România şi Portugalia, inclusiv în contextul prezenţei militare portugheze în ţara noastră, apreciind similitudinea poziţiilor în plan extern. Ministrul João Gomes Cravinho a evidenţiat rolul important al comunităţii româneşti din Portugalia în consolidarea legăturilor dintre cele două ţări, apreciind integrarea şi contribuţia acesteia la dezvoltarea economiei şi societăţii portugheze. Ministrul portughez de externe a subliniat, de asemenea, interesul companiilor portugheze de a investi în România în domenii precum energia, agricultura sau sănătatea”, se menţionează în finalul comunicatului de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici