Klaus Iohannis l-ar putea însoţi pe Emmanuel Macron în vizită la Kiev

Preşedintele României, Klaus Iohannis, l-ar putea însoţi pe preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, într-o vizită în capitala Ucrainei, Kiev. Administraţiile prezidenţiale nu au comunicat vizita, însă un parlamentar ucrainean a spus că Macron, Scholz, Draghi şi Iohannis sunt aşteptaţi, joi, la Kiev.

443 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis l-ar putea însoţi pe Emmanuel Macron în vizită la Kiev

Klaus Iohannis l-ar putea însoţi pe Emmanuel Macron în vizită la Kiev

Un parlamentar din Ucraina a anunţat că preşedintele României, Klaus Iohannis, se va alătura delegaţiei alcătuite din preşedintele Emmanuel Macron, cancelarul german Olaf Scholz şi premierul italian Mario Draghi şi va merge joi la Kiev.

„Cei trei muşchetari. Preşedintele Macron, cancelarul Scholz şi prim-ministrul Draghi vor vizita Kievul joia aceasta. Iar ca d'Artagnan, preşedintele României, Iohannis”, scrie pe Twitter, Oleksiy Goncharenko, membru al Parlamentului Ucrainei.

Cancelarul german Olaf Scholz va călători la Kiev împreună cu omologii săi din Franţa şi Italia, înainte de summitul G7 de la sfârşitul lunii iunie, a relatat sâmbătă ziarul german Bild am Sonntag conform Reuters.

Publicaţia a citat surse guvernamentale franceze şi ucrainene.

Nici preşedintele Klaus Iohannis, nici preşedintele emmanuel Macron nu au transmis un program oficial pentru ziua de joi, iar administraţiile prezidenţiale nu au anunţat vreo vizită la Kiev.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a fost miercuri, 15 iunie, în România şi a vizitat, alături de Klaus Iohannis, Baza Mihail Kogălniceanu, apoi a plecat la Chişinău, unde s-a întâlnit cu preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Şi alţi preşedinţi au vizitat, de la începutul războiului din Ucraina, capitala Kiev, precum şi alte locaţii din ţară.

Preşedinţii Poloniei, Lituaniei, Letoniei şi Estoniei au mers în Ucraina. Liderii celor patru ţări NATO au transmis un mesaj puternic, de sprijin politic şi asistenţă militară. De asemenea, ei au punctat investigaţiile despre presupusele crime de război ruseşti, inclusiv masacrul civililor. Cei 4 preşedinţi au vizitat Borodyanka, unde unde au fost găsite dovezi ale atrocităţilor, după ce trupele ruse s-au retras, pentru a se concentra asupra estului ţării.

La exact 60 de zile de la declanşarea invaziei ruse în Ucraina, secretarul de stat american Antony Blinken a vizitat Kievul. La scurt timp a plecat către Polonia şi a ţinut acolo o conferinţă despre situaţia actuală din Ucraina. Blinken a susţinut, după vizita la Kiev, că Rusia a eşuat în obiectivele sale de război şi că Ucraina este oricum învingătoare. Călătoria lui Blinken şi a secretarului Apărării din SUA a fost cea mai mare vizită americană în capitala Ucrainei, de când a început invazia lui Putin.

Prima Doamnă, Jill Biden, a fost şi ea în Ucraina într-o vizită surpriză. Prima Doamnă s-a întâlnit cu soţia preşedintelui Volodimir Zelenski, Olena Zelenska. Cele două prime doamne s-au întâlnit în oraşul Uzhorod, la aproximativ 10 minute de condus de un sat slovac care se învecinează cu Ucraina. Jill Biden şi Olena Zelenska au mers împreună la o şcoală, care adăposteşte 163 de ucraineni, printre care 47 sunt copii. Vizita surpriză a Primei Doamne a Statelor Unite a avut loc
cu doar câteva ore înainte de reuniunea liderilor G7, care au discutat, la începutul lunii mai, noi sancţiuni împotriva Rusiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici