Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis miercuri un mesaj cu prilejul Zilei Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului, subliniind că este nevoie de o "luptă consecventă" pentru apărarea democraţiei, a statului de drept şi a libertăţilor individuale.

174 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului

Klaus Iohannis, mesaj de Ziua Comemorării Victimelor Fascismului şi Comunismului (Imagine: Ovidiu Matiu/ Mediafax Foto)

"Pactul Ribbentrop-Molotov a fost un act odios al istoriei îndreptat inclusiv împotriva Marii Uniri şi a dezideratului de pace şi libertate al societăţii româneşti. Pentru condamnarea sa fermă şi neechivocă, Centenarul României trebuie să ne găsească consecvenţi în lupta pentru apărarea democraţiei, a statului de drept şi a libertăţilor individuale. Să nu uităm că mai bine de jumătate din cei o sută de ani care se împlinesc de la realizarea idealului naţional i-am trăit sub dictaturi, iar mare parte dintre personalităţile care au contribuit la Marea Unire au fost persecutate de regimurile totalitare", a transmis Klaus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că trebuie să fie condamnate acţiunile care ar putea afecta parcursul democratic al României.

"De aceea, astăzi, eforturile noastre trebuie să se îndrepte către sancţionarea şi condamnarea tuturor acţiunilor care ar putea afecta drumul României pe traiectoria democratică iniţiată în Decembrie 1989 şi consolidată odată cu aderarea la NATO şi la Uniunea Europeană. În actualul context european şi global, marcat de numeroase provocări şi incertitudini, apărarea şi consolidarea statului de drept, a democraţiei şi libertăţii împotriva oricăror inamici ostili societăţii deschise reprezintă o prioritate a prezentului", a conchis Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici