Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Consiliul European dedicat migraţiei şi securităţii

Preşedintele Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Bruxelles, la Consiliul European, unde vor fi abordate în special problema migraţiei şi revizuirea Strategiei de Securitate a Uniunii Europene.

176 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis participă, joi şi vineri, la Consiliul European dedicat migraţiei şi securităţii

Klaus Iohannis (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, înainte de plecarea la Bruxelles, Klaus Iohannis va susţine o declaraţie de presă, în jurul orei 10:00, la Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" din Otopeni.

La ora 17:00 (ora României), Klaus Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, după care va avea loc prima sesiune de lucru a Consiliului European.

Vineri, începând cu ora 11.00 (ora României), Iohannis va lua parte la a doua sesiune de lucru a Consiliului European.

Potrivit unui comunicat postat pe site, Consiliul European de joi şi vineri va avea pe agendă problema migraţiei, liderii Uniunii Europene urmând să discute despre politicile de relocare şi reîntoarcere a a imigranţilor.

Totodată, şefii de stat şi de guvern vor aborda subiectul provocărilor cu care se confruntă UE. În acest context, va fi discutată şi revizuirea Strategiei de Securitate a Uniunii, precum şi acţiunile din cadrul luptei împotriva terorismului.

Referitor la Strategia de Securitate, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat, pe 20 aprilie, la Consiliul Afaceri Externe (CAE), că România susţine procesul de elaborare a noii Strategii de Securitate a UE, care să reflecte noile realităţi, evoluţii şi provocări din Vecinătăţile estică şi sudică ale Uniunii.

Pe 10 martie, preşedintele a declarat, la bilanţul activităţii MApN pentru 2014, că va fi nevoie de o prezenţă mai activă a României "la dezvoltarea Politicii Comune de Securitate şi Apărare a Uniunii Europene, în condiţiile în care va începe în curând procesul de revizuire a Strategiei de Securitate Europeană".

În ceea ce priveşte chestiunile economice, liderii UE se vor concentra pe Semestru European 2015, Tratatul Transatlantic pentru Comerţ şi Investiţii (TTIP) şi Fondul European pentru Investiţii Strategice.

Agenda Digitală şi raportul Uniunii Economice şi Monetare privind o mai bună guvernanţă economică în zona euro sunt alte două subiecte de pe agenda summitului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici