Klaus Iohannis participă sâmbătă la reuniunea Consiliului European dedicată Brexit-ului

Preşedintele Klaus Iohannis participă sâmbătă la reuniunea Consiliului European, dedicată negocierilor privind Brexit-ul, având ca prioritate ”protejarea drepturilor şi intereselor cetăţenilor români din Marea Britanie”, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale.

235 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis participă sâmbătă la reuniunea Consiliului European dedicată Brexit-ului

Klaus Iohannis participă sâmbătă la reuniunea Consiliului European dedicată Brexit-ului (Imagine: Silvia Ilie/ Mediafax Foto)

”Este o reuniune specială, pentru că se intenţionează găsirea unui mandat general de negociere. Acest lucru se va stabili, adică liniile generale sunt nişte obiective, nişte principii generale, care vor sta la baza negocierilor dintre Uniunea Europeană şi Marea Britanie. (...) Menţinerea unităţii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene în procesul de negociere a Brexitului, inclusiv în apărarea principiilor şi libertăţilor fundamentale pe care este construită Uniunea, diminuarea pe cât posibil a efectelor negative pe care, de ce să nu recunoaştem, le presupune asumarea acestui pas de părăsire a Uniunii Europene de către Marea Britanie, menţinerea integrităţii Pieţei Unice şi abordarea graduală a negocierilor. Pentru că un prim pas ar fi această negociere, pentru a se ajunge la un acord privind retragerea Marii Britanii din Uniunea Europeană”, a declarat purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Mădălina Dobrovolschi.

Acordul ar urma să conţină garantarea drepturilor cetăţenilor pe baze reciproce, respectarea obligaţiilor financiare asumate de Marea Britanie, precum şi identificarea de soluţii privind definirea regimului frontierei dintre Marea Britanie şi Irlanda.

După adoptarea de către Consiliul European a liniilor directoare, Comisia Europeană va propune, la începutul lunii mai, directivele de negociere pe care Consiliul Uniunii Europene urmează să le adopte, împreună cu decizia de începere a negocierilor efective.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici