Klaus Iohannis: Să marcăm Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, în timpul vizitei la Mărăşti, că Centenarul Marii Uniri trebuie marcat printr-un "angajament concret", nu "festivist sau declarativ", subliniind că proiectul european este "garantul unui viitor de securitate, bunăstare şi pace".

230 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: Să marcăm Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist

Klaus Iohannis: Să marcăm Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist

"Pentru România, proiectul european este garantul unui viitor de securitate, bunăstare şi pace. Vă chem să ne unim eforturile pentru a întări acest proiect, ceea ce înseamnă, implicit, dezvoltarea şi progresul ţării noastre în ansamblu, dar şi a fiecărei comunităţi locale. Să marcăm Centenarul Marii Uniri printr-un angajament concret, nu festivist ori declarativ, pentru o Românie unită şi prosperă, puternică şi educată", a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Şeful statului a mai spus că nu reprezintă o problemă faptul că nu este nimic pregătit în prezent pentru marcarea acestui moment, însă a afirmat că "ar fi fost frumos" dacă momentul ar fi fost marcat de realizarea unor proiecte mari precum autostrăzi care să lege provinciile istorice. Iohannis a mai precizat că sunt importante proiectele viitoare.

"Nu-i niciun fel de problemă faptul că acum nu este nimic pregătit. Noi ne pricem totuşi foarte bine la organizat manifestări festive şi nu am niciun fel de emoţie în această privinţă. Ar fi fost frumos dacă am fi avut proiecte mari cu care să arătăm că într-adevăr în aceşti 100 de ani România a devenit nu doar mare, ci şi unită, puteam să avem dacă am fi lucrat un pic mai intens în ultimii 10-15 ani, de exemplu autostrăzi care leagă provinciile istorice, nu avem, dar sper să reuşim în deceniile care urmează să facem acest lucru. Important, după părerea mea, este ca în 2018 să nu ne îndreptăm privirea numai spre trecut, chiar că este foarte important, ci să ne uităm şi spre viitor şi să venim cu câteva planuri pentru următoarea sută de ani", a mai spus preşedintele Iohannis.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici