Iohannis: „Se impune prelungirea stării de alertă” / Toate măsurile de relaxare care vor urma şi restricţiile care se menţin obligatoriu

  • Iohannis: „Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă”
  • Iohannis: „Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde se poate vom reacţiona şi noi”
24433 afișări
Cele mai importante declaraţii făcute de preşedintele Klaus Iohannis:
 
Am luat în discuţie posibile măsuri de relaxare şi, evident, necesitatea prelungirii stării de alertă. 
 
Având în vedere că numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut, nici nu a scăzut semnificativ considerăm că este posibil să continuăm cu unele măsuri de relaxare. După 15 iunie se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private cu un număr mai mare de persoane. Vor fi posibile evenimente private cu 20 de participanţi dacă evenimentele sunt în interior, şi 50 de participanţi dacă sunt în exterior.
 
Va fi posibilă redeschidere after-school-urilor, a grădiniţelor şi şcolilor private. De asemenea, şi redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea strictă a măsurilor de distanţare. Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare.
 
Va fi posibil să adoptăm măsuri de relaxare cu statele care au sub 5 îmbolnăviri la un milion de locuitori. Nu se califică Spania, Italia, Franţa, Belgia, Suedia, Olanda. 
 
Vom urmări comunicările de la nivelul UE şi acolo unde se poate vom reacţiona şi noi.
 
Despre starea de alertă
 
Având în vedere că nu avem o scădere semnificativă a numărului de noi cazuri, trebuie să fim în continuare precauţi. Suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puţine măsuri restrictive, dar sunt măsuri care trebuie obligatoriu continuate: purtarea măştilor, evitarea aglomerărilor mari, măsurile de igienă.
 
În final, mă adresez parlamentarilor care trebuie să ia în dezbarere această prelungire a stării de alertă: fiţi responsabili, virusul nu dispare printr-un vot în Parlament, dar dacă sprijiniţi Guvernul putem combate această pandemie. Guvernul a luat cele mai bune măsuri. Fără aceste măsuri, am fi avut milioane de decese, o spune un studiu din Londra.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici