Klaus Iohannis va veni în Piaţa Universităţii să discute cu protestatarii: "Nu voi anunţa nici ora, nici ziua"

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri că va merge în Piaţă, dar nu va anunţa nici ora, nici ziua, pentru că nu vrea să facă din discuţiile cu oamenii din stradă un eveniment media.

3936 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis va veni în Piaţa Universităţii să discute cu protestatarii: "Nu voi anunţa nici ora, nici ziua"

Klaus Iohannis va veni în Piaţa Universităţii să discute cu protestatarii (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

"Le-am promis că voi merge, dar nu voi anunţa nici ora, nici ziua pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media", a declarat şeful statului.

El a mai spus că vrea să vadă ce spun oamenii simpli şi ce aşteptări au de la preşedinte.

”Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta consultările au avut un specific aparte, pentru că au participat reprezentanţi ai societăţii civile. Această ultimă întâlnire a fost una foarte bună. Oamenii au venit cu idei, cu concepte gândite, abordări, care pentru mine, în această etapă, sunt de un real folos. Voi prelua aceste idei şi le voi duce înspre partidele politice”, a afirmat Iohannis la finalul consultărilor cu reprezentanţii societăţii civile.

El a mai spus că toţi aşteaptă să vină în faţă politicieni noi, care nu au avut nimic de-a face cu corupţia, care nu au fost condamnaţi sau urmăriţi penal.

”Toată lumea a înţeles că este mai mult decât o schimbare de guvern. Toată lumea aşteaptă mai multă curăţenie, mai multă seriozitate, mai multe soluţii. Am constatat că nimeni nu a venit cu o propunere de prim-ministru, ceea ce este o noutate în politica românească. Nu au venit cu idei fixe, toţi au venit cu deschidere spre soluţii care sunt aşteptate, dar şi dorite”, a adăugat preşedintele.

Delegaţia care a intrat la consultări cu Klaus Iohannis a fost formată din 20 de membri ai societăţii civile, ONG-uri, precum şi reprezentanţi ai protestatarilor din Piaţa Universităţii: Sorin Ioniţă (Expert Forum), Elena Calistru (Funky Citizens), Nicușor Dan ( Asociaţa Salvaţi Buucreştiul), Mihai Dragoş (Consiliul Tineretului din România), Ionuţ Sibian (Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii) Cristina Guseth (Freedom House), Liviu Mihaiu (Salvaţi Dunărea şi Delta), Ema Stoica (studentă la Facultatea de Jurnalism), Adrian Despot, Tudor Benga (OKIAN), Alexandru Bindar ( Uniunea Studenţilor din România), Cătălin Drulă (Ascoiaţia Pro Infrastructura), Edmond Niculuşcă (Asociaţia pentru Cultură, Educaţie şi Normalitate), Horia Oniţă (Consiliul Naţional al Elevilor), Claudia Postelnicescu (Iniţiativa România), Ştefan Dărăbuş (HHC România), Andrei Cornea (GSD), Clara Matei (Asociaţia Medicilor Rezidenţi din România), Dragoş Slavescu, medic, Octavian Berceanu.

Reprezentantul Expert Forum, Sorin Ioniţă, a declarat vineri, la finalul consultărilor preşedintelui Klaus Iohannis cu societatea civilă, că l-a invitat pe preşedinte în piaţă şi acesta a fost de acord.

Sorin Ioniţă a spus că nu se ştie încă când va veni şeful statului să discute cu manifestanţii.

Şi Liviu Mihaiu a spus că "preşedintele va veni în piaţă, dar nu se ştie unde şi când, din motive lesne de înţeles". De asemenea, el a mai spus că preşedintele i-a invitat pe reprezentanţii societăţii civile să se implice, să facă parte din partide politice, nu din actualele formaţiuni, ci din partide noi.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a consultat vineri, la Palatul Cotroceni, cu 20 de reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale şi ai protestatarilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici