Klaus Iohannis: ”Virusul nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste”

Virusul nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente, spune preşedintele Klaus Iohannis la ceremonia de aniversare a 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Cantacuzino.

181 afișări
Imaginea articolului Klaus Iohannis: ”Virusul nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste”

„Avem, iată, la îndemână, soluţia care ne va permite să stopăm pandemia şi să ne recăpătăm normalitatea care ne lipseşte atât de mult. Se numeşte vaccin! Virusul care ne-a afectat dramatic existenţa în ultimul an nu dispare prin violenţă şi manifestări extremiste, ci prin imunizarea cât mai multor oameni cu vaccinuri eficiente”, spune Klaus Iohannis.

Şeful statului îi îndeamnă pe români să se vaccineze.

„În perioada imediat următoare vom primi un număr semnificativ de doze şi astfel campania de vaccinare poate fi accelerată. Mulţi dintre noi au pierdut pe cineva drag, alţii au suferit profund în urma infectării cu acest virus. Costurile sociale şi economice au fost şi continuă să fie uriaşe. Putem, însă, să punem capăt acestei pandemii şi îi îndemn pe români să aibă încredere în beneficiile imunizării şi să meargă în număr cât mai mare la centrele de vaccinare”, adaugă Iohannis.

El apreciază activitatea Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară Cantacuzino ca fiind un înalt reper al cercetării medicale româneşti.

„Este un moment de bilanţ, de rememorare a istoriei, este o invitaţie la a discuta cu responsabilitate despre prezent, dar este şi un moment pentru a privi cu încredere în viitor. Institutul a constituit un reper pentru generaţii întregi şi a devenit, astfel, un simbol al potenţialului de inovare al ţării noastre.
Prin calitatea rezultatelor obţinute, Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară <Cantacuzino> a intrat în circuitul mondial al marilor centre de cercetare, o performanţă pentru care vă felicit. Aniversarea de astăzi (joi - n.r.) are loc în circumstanţe excepţionale, în care întreaga omenire se confruntă cu pandemia generată de virusul SARS-CoV-2. Acest context global complicat este exemplul cel mai elocvent în ceea ce priveşte importanţa strategică a activităţii dumneavoastră în demersurile de răspuns la ameninţări sanitare, precum noul coronavirus”
, afirmă Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a decorat Institutul Cantacuzino cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Mare Ofiţer.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici