Klemm, despre problemele femeilor antreprenori: Necesită angajament substanţial pe termen lung

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi la Gala „Women in Economy”, că problemele cu care se confruntă femeile antreprenori pot fi combătute începând printr-un angajament substanţial pe termen lung al societăţii.

282 afișări
Imaginea articolului Klemm, despre problemele femeilor antreprenori: Necesită angajament substanţial pe termen lung

Klemm, despre problemele femeilor antreprenori: Necesită angajament substanţial pe termen lung

„Mâine (vineri - n.r.) este Ziua Internaţională a Femeii, dedicată realizărilor sociale, economice, culturale şi politice ale femeilor. Evenimentele organizate pe tot globul cu prilejul Zilei Internaţionale a Femeii vor promova eforturile de combatere a violenţei asupra femeilor în toate formele sale, de emancipare a femeilor şi fetelor şi de căutare a egalitării de gen în economia mondială. Combaterea acestor probleme necesită angajament substanţial pe termen lung faţă de egalitatea de gen în rândul instituţiilor de stat, al sectorului privat şi al întregi societăţi. Schimbarea începe însă cu noi, indivizii şi liderii. La locurile noastre de muncă putem angaja femei; le putem plăti echitabil; putem oferi mentorat colegelor şi putem promova lideri femei. Putem refuza să tolerăm hărţuirea sexuală şi orice formă de violenţă asupra femeilor şi fetelor. Putem lua măsuri pentru a reduce prejudecăţile de gen la locul de muncă şi putem respinge stereotipurile de gen”, a afirmat Hans Klemm, joi, la evenimentul de la Opera Naţională Română.

Oficialul american Acesta a explicat că problemele cu care se confruntă femeile sunt reprezentate de lipsa mentoratului, acesta influenţând probabilitatea ca ele să pună bazele unei afaceri şi că salariile acestora sunt mai scăzute la nivel global.

„Un raport al Senatului Statelor Unite a identificat trei obstacole aparte cu care se confruntă femeile antreprenor. Primul: femeile nu au modele şi nu beneficiază de mentorat. Modelele constituie o sursă de inspiraţie şi oferă îndrumare antreprenorilor şi micilor afacerişti. Probabilitatea ca persoanele care au mentori în profesie să pună bazele unei afaceri este de cinci ori mai mare. Al doilea obstacol este decalajul de gen în salarizare. La nivel global, femeile au salarii cu 23% mai mici şi beneficiază de mai puţine creşteri de salariu şi promovări. Cu mai puţină bogăţie acumulată şi experienţă de afaceri la nivel de top, femeile se confruntă cu al treilea obstacol: accesul inegal la finanţarea şi capitalul de risc necesare pentru stabilizarea şi extinderea afacerilor. Startupurile înfiinţate de femei primesc 2% din fondurile de capital de risc disponibile, a explicat acesta”.

De asemenea, acesta a vorbit şi despre măsurile pe care ia SUA ce au scopul de a creşte participarea femeilor pe piaţa globală a forţei de muncă şi să ofere accesul la finanţare privind antreprenoriatul.

„Luna trecută, preşedintele Trump a anunţat Iniţiativa pentru Dezvoltarea şi Prosperitatea Globală a Femeilor, menită să promoveze emanciparea economică globală a femeilor. Prin activităţi ale Guvernului SUA, parteneriate public-private şi un nou fond de dezvoltare inovator, această iniţiativă îşi propune să producă până în 2025 efecte asupra a 50 de milioane de femei din ţările în dezvoltare. Programul are trei obiective principale. Prin activităţi ale Guvernului SUA, parteneriate public-private şi un nou fond de dezvoltare inovator, această iniţiativă îşi propune să producă până în 2025 efecte asupra a 50 de milioane de femei din ţările în dezvoltare”, a spus Klemm.

„Programul are trei obiective principale. În primul rând, să crească participarea femeilor pe piaţa globală a forţei de muncă şi promovările la locul de muncă, oferind femeilor educaţie de calitate, pregătire şi sprijin, pentru ca ele să poată obţine funcţii bine remunerate în economiile locale şi să aibă succes în acele posturi. În al doilea rând, să îmbunătăţească accesul femeilor antreprenor şi proprietar de afacere la finanţare, oportunităţi de piaţă şi pregătire pentru înfiinţarea şi dezvoltarea afacerilor lor. Şi, în al treilea rând, să promoveze un mediu prielnic creşterii emancipării politice a femeilor, prin reducerea barierelor şi amplificarea protecţiei oferite de politici, legi, regulamente şi practici, deopotrivă publice şi private, în scopul facilitării participării femeilor în economie”, a conchis ambasadorul SUA în România.

La Gala „Women in Economy” au mai participat preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ambasadorul Marii Britanii în România Andrew Noble. Preşedintele Klaus Iohannis a fost invitat la eveniment, însă nu a dat curs invitaţie, consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu transmiţând mesajul şefului statului.

La reuniune au fost prezenţi aproximativ 800 de invitaţi, femei de afaceri din România şi din străinatate, parteneri şi reprezentanţi ai instituţiilor care susţin implicarea şi dezvoltarea iniţiativelor feminine în afaceri, în societate sau în cultură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici