Klemm, despre susţinerea lui pentru procurorul-şef al DNA, după ce s-a întâlnit cu Dragnea: Ne menţinem încrederea/ Ce spune despre măsurile economice ale Guvernului Tudose: Parteneriatului poate fi afectat

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a fost întrebat, joi, dacă Guvernul şi Ambasada SUA o susţin în continuare pe procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, el precizând că oficialii americani îşi menţin încrederea în munca acesteia.

1593 afișări
Imaginea articolului Klemm, despre susţinerea lui pentru procurorul-şef al DNA, după ce s-a întâlnit cu Dragnea: Ne menţinem încrederea/ Ce spune despre măsurile economice ale Guvernului Tudose: Parteneriatului poate fi afectat

Klemm, despre susţinerea lui pentru Kovesi: Ne menţinem încrederea în munca ei

„Ne menţinem încrederea în munca ei. Această muncă a fost analizată de autorităţile judiciare româneşti. Avem încredere în acest lucru”, a spus Klemm.

Întrebat, pe de altă parte, dacă Laura Codruţa Kovesi este în pericol din cauza scandalului izbucnit în cadrul DNA, Klemm a spus: „Aceasta va trebui să fie decizia luată de autorităţile româneşti”.

Ambasadorul SUA a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România, la întâlnire participând şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Hans Klemm, după întrevederea cu Dragnea: Dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România poate fi afectată de noile măsuri economice din programul de guvernare 

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a declarat, joi, după întrevederea cu liderul PSD Liviu Dragnea, că dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România poate fi afectată de noile măsuri economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose.

Întrebat dacă a discutat cu Dragnea despre noile măsuri economice ale Guvernului, Klemm a spus: „Da, am discutat despre relaţiile noastre în domeniul securităţii, despre dimensiunea economică a parteneriatului nostru, care poate fi afectată prin noile măsuri”.

„Depinde care sunt măsurile, dar, potenţial, da (poate fi afectată dimensiunea economică a parteneriatului SUA-România, n.r)”, a adăugat Klemm.

El a spus că, în acest moment, nu este îngrijorat de situaţia creată, dar a arătat că este foarte important ca Guvernul să trimită un semnale corecte companiilor americane şi celorlalţi investitori străini.

„În acest moment, da, (Romania este un mediu atractiv pentru investitori, n.r.) dar noul Guvern trebuie să facă totul să menţină această atractivitate. Stabilitatea, predictibilitatea şi transparenţa sunt importante. Şi consultarea cu oamenii de afaceri străini, cu investitorii sunt importante pentru a menţine această atractivitate”, a subliniat Klemm.

Întrebat dacă schimbările făcute asupra taxării companiilor sunt bune sau nu şi dacă trebuie să schimbăm ceva sau să rămânem pe linia de acum, oficialul american a insistat asupra necesităţii de a avea tranparenţă şi consultare.

„Guvernele din toată lumea, inclusiv Guvernul meu, întotdeauna iau in calcul schimbări în politicile economice, fiscale, dar acest lucru trebuie făcut cu consultarea părţilor interesate, cu oamenii de afaceri, cu investitorii”, a spus Klemm.

Ambasadorul SUA a făcut aceste declaraţii după ce s-a întâlnit, joi, cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea.

Dragnea a avut o întrevedere cu adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, Dean Thompson, cu ocazia încheierii activităţii acestuia în România, la întâlnire participând şi ambasadorul SUA în România, Hans Klemm.

Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, miercuri, că măsurile economice din programul de guvernare al Cabinetului Tudose, respectiv impozitul pe cifra de afaceri şi taxa de solidaritate, nu vor fi aplicate dacă, în urma analizelor şi simulărilor, se va vedea că fac rău economiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici