La Arad nu vor fi organizate alegeri interne în PDL peRegiunea Vest pentru candidatul la Preşedinţie

Alegerile din PDL în Regiunea Vest pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie nu vor fi organizate şi la Arad, propunerea fiind formulată de edilul arădean Gheorghe Falcă, acesta explicând că este "un gest de eleganţă", pe care Cătălin Predoiu l-a primit "ca pe o libertate de decizie a filialei".

322 afișări
Imaginea articolului La Arad nu vor fi organizate alegeri interne în PDL peRegiunea Vest pentru candidatul la Preşedinţie

La Arad nu vor fi organizate alegeri interne în PDL peRegiunea Vest pentru candidatul la Preşedinţie

Alegerile interne din cadrul PDL pentru desemnarea candidatului partidului la Preşedinţia României au fost anulate la Arad, a anunţat, marţi seară, democrat-liberalul Gheorghe Falcă, contracandidatul lui Cătălin Predoiu în competiţie, Falcă afirmând că decizia este "un gest de eleganţă".

La prezentarea de la Arad a proiectelor celor doi candidaţi în competiţia internă a PDL, Cătălin Predoiu şi Gheorghe Falcă, au participat peste 1.160 de delegaţi din cei 1.300 invitaţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Înaintea discursurilor celor doi, reprezentanţii PDL Arad au anunţat că votul va avea loc sâmbătă, enumerând chiar şi lista adreselor la care vor fi organizate secţii de votare, fiind menţionate inclusiv clădiri publice, precum primării, săli de consilii locale şi cămine culturale.

De exemplu, pentru electorii din zona Săvârşin, secţia de votare a fost stabilită la Primărie, iar pentru cei din zona Pleşcuţa, în sala Consiliului Local, în timp ce secţia de votare pentru zona Felnac era stabilită la căminul cultural.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, prefectul Cosmin Pribac a spus că nu a mai auzit de situaţii în care alegeri interne în partide să aibă loc în primării, dar că nu poate să se exprime asupra legalităţii.

Primarul comunei Săvârşin, Ioan Vodicean, care este de la PSD, a declarat corespondentului MEDIAFAX că o sală de şedinţe a Primăriei a fost închiriată PDL "pentru o sumă modică".

"Având în vedere că sala a fost folosită de toate partidele când a fost cazul, nu am vrut să facem discriminare", a spus Vodicean.

Totuşi, la finalul discursului avut în faţa delegaţilor, candidatul Gheorghe Falcă, preşedintele PDL Arad, a spus că le cere celor prezenţi să nu voteze sâmbătă.

Ulterior, întrebat de jurnalişti despre anularea votului de sâmbătă, Falcă a spus că "e un gest de eleganţă" şi că ar fi fost o "incompatibilitate" să participe la alegeri în judeţul Arad, unde este liderul democrat-liberalilor.

"E un gest de eleganţă, pentru că în Arad, unde oamenii mă cunosc, nu trebuie să ducem dezbaterea la nivelul votului şi mă bucur că organizaţia a înţeles, sper că şi colegii de la Bucureşti or să înţeleagă. La Arad, vom rămâne doar cu mesajele", a spus Falcă.

Potrivit acestuia, la Arad nu vor avea loc alegeri pentru desemnarea candidatului partidului la Preşedinţia României.

Întrebat cum a primit Cătălin Predoiu această veste, Falcă a răspuns: "Ca pe o libertate de decizie a organizaţiei".

Primarul Aradului a spus că participarea sa în competiţie în judeţ "ar fi putut să pară ca o incompatibilitate", pentru că este preşedintele organizaţiei judeţene.

"Poate nici nu era o evaluare la nivelul realismului, de aceea cred că e o decizie corectă", a adăugat Falcă.

Discursurile celor doi candidaţi au fost asemănătoare cu cele susţinute în alte judeţe, respectiv Falcă a vorbit despre necesitatea unităţii dreptei româneşti, în timp ce Predoiu a insistat pe "datoria PDL de a face opoziţie actualei puteri" şi "obligaţia de a reveni la guvernare".

Predoiu a avut un discurs simplu, în timp ce Falcă a intrat pe scenă doar după ce a fost prezentat un film cu realizările sale, care mai fusese arătat delegaţilor PDL din judeţ şi cu alte ocazii, inclusiv la alegerile din organizaţia judeţeană.

Pe acordurile melodiei "Simply the best" a Tinei Turner, Falcă s-a adresat astfel delegaţilor: "Vă salută un învingător al dumneavoastră, un învingător al dreptei, un învingător al PDL".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici