Lakatos: UDMR ar putea ieşi de la guvernare dacă măsurile Uniunii nu vor fi incluse în buget

Deputatul UDMR Petru Lakatos a declarat miercuri, la Realitatea FM, că în cazul în care propunerile UDMR nu vor fi cuprinse în bugetul anului 2011, iar măsurile de relansare economică ale Uniunii nu sunt acceptate, formaţiunea s-ar putea retrage de la guvernare.

23 afișări
Imaginea articolului Lakatos: UDMR ar putea ieşi de la guvernare dacă măsurile Uniunii nu vor fi incluse în buget

Lakatos: UDMR ar putea ieşi de la guvernare dacă măsurile Uniunii nu vor fi incluse în buget (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"Momentan nu este nicio discuţie. Noi ne-am angajat în coaliţia de guvernare ca să guvernăm, însă, dacă cele propuse de noi, măsurile de ieşire din criză nu sunt luate în seamă, nu se adoptă şi proiectul de buget care trebuie prezentat, conform legii, până pe 15 octombrie, Parlamentului, nu va cuprinde acele măsuri şi nu se iau până atunci măsurile pe care le propunem, atunci Consiliul Reprezentanţilor din trimestrul IV al anului 2010 va trebui să ia în discuţie şi această variantă, pentru că doreşti să participi la guvernare, îţi asumi erodarea simpatiei luând măsuri nepopulare, dar dacă măsurile care trebuiesc luate nu sunt cele absolut necesare şi nu sunt cele la care şi noi ne-am adus sau ne aducem contribuţia, atunci trebuie să regândeşti întreaga activitate", a declarat Petre Lakatos la Realitatea FM.

Din punctul său de vedere, nemulţumirile UDMR cu privire la activitatea guvernamentală vizează, printre altele, lipsa măsurilor de relansare a economiei.

Întrebat dacă parlamentarii UDMR vor susţine o eventuală moţiune de cenzură a partidelor din opoziţie, Lakatos a răspuns negativ.

"Noi încercăm să promovăm toate măsurile până la dezbaterea bugetului în Parlament. Aceea va fi piatra de încercare a coaliţiei, nu moţiunea de cenzură. (...) În momentul în care un buget pe anul 2011 nu are suportul majorităţii parlamentare... Asta este, trebuie schimbat guvernul", a conchis deputatul UDMR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici