Lăzăroiu: Ponta mi-a dat dosarele PSD-iştilor în schimbul sondajelor confidenţiale ale Alianţei D.A.

Fostul ministru Sebastian Lăzăroiu a admis, luni, într-o postare pe contul său de Facebook, că i-a dat lui Victor Ponta sondajele confidenţiale ale Alianţei D.A., care ajungeau la Adrian Năstase, în schimbul dosarelor social-democraţilor, pe care le avea când era şeful Corpului de Control la Guvern.

3380 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Ponta mi-a dat dosarele PSD-iştilor în schimbul sondajelor confidenţiale ale Alianţei D.A.

Sebastian Lăzăroiu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax foto)

Într-o postare pe contul său de Facebook, intitulată "Vremea confesiunilor", Lăzăroiu citează următoarea afirmaţie scrisă de Victor Ponta pe blog: "O ţeapă micuţă şi gingaşă pentru domnul Sebastian Lăzăroiu, cel cu care se lucrau sondajele discrete ale «strategilor» PSD, şi care îi oferea lui Adrian Năstase date confidenţiale din curtea Alianţei D.A.?".

Lăzăroiu îi răspunde lui Ponta, precizând că actualul preşedinte al PSD era, de fapt, "persoana de legătură", cei doi făcând, împreună, un "schimb" - sondajele confidenţiale ale A.D.A. contra dosarele "necurate" ale celor din PSD.

"Da, acum după atâta timp pot să recunosc. Şi domnul Victor Ponta ştie, pentru că el a intermediat. El era persoana de legătură. De fapt, era un fel de schimb. Eu îi dădeam sondaje confidenţiale ale Alianţei D.A. care ajungeau la Adrian Năstase. El mi-a dat dosarele tuturor pesediştilor cu afaceri necurate, pe care le avea de pe vremea când era şeful corpului de control. Multe au şi apărut în presa vremii. Altele, încă nici acum. Aşa a început o frumoasă şi lungă prietenie între mine şi domnul Ponta", precizează Lăzăroiu.

Liderul PSD Victor Ponta aminteşte, într-o postare pe blog, că în campania din 2004, Traian Băsescu a lansat trei idei "mari şi late": "Să trăiţi bine", "Pun totul pe o carte - Constituţia" şi "Îi voi trage în ţeapă pe corupţi în Piaţa Victoriei".

Ponta spune că Băsescu vorbea, în 2004, de "ţepe" la plural şi a ajuns, în decembrie 2011, la o singură "ţeapă", - cea pentru Năstase.

"Întrebarea celor care mai au memorie şi bun-simţ vine imediat şi logic - unde sunt celelalte? Nu ar fi în sensul celor promise ca să apară măcar câteva în plus, aşa ca să nu înţeleagă tot omul că de fapt ai doar un război personal cu un adversar politic?", scrie Ponta.

El precizează că se referă la Gabriel Oprea, Şerban Mihăilescu, Cristian Diaconescu, Aristide Roibu, Dan Andronic, Sebastian Lăzăroiu şi Ilie Botoş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici