Lăzăroiu: Remanierea va fi făcută atunci când premierul şi preşedintele consideră că este oportun

Ministrul Muncii, Sebastian Lăzăroiu, a declarat, vineri, la Alba Iulia, că remanierea va fi făcută "atunci când premierul şi preşedintele consideră că e oportun", precizând că un criteriu important în evaluarea miniştrilor va fi "gradul de absorbţie a banilor europeni".

279 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Remanierea va fi făcută atunci când premierul şi preşedintele consideră că este oportun

Lăzăroiu: Remanierea va fi făcută atunci când premierul şi preşedintele consideră că este oportun (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Lăzăroiu a spus, într-o conferinţă de presă, că remanierea nu este o surpriză pentru nimeni, deoarece s-a mai vorbit despre acest subiect, precizând că va fi făcută doar atunci "când premierul şi preşedintele consideră că e oportun", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Şi preşedintele României a vorbit de remaniere cu mult înaintea mea, şi premierul a vorbit despre asta, şi alţi membri ai PDL. Deci remanierea nu e o surpriză pentru nimeni, doar că ea e făcută atunci când premierul şi preşedintele consideră că e oportun. În orice caz, aşa cum a spus-o şi premierul, un criteriu va fi foarte important în această remaniere: absorbţia, gradul de absorbţie a banilor europeni, pentru că sunt mai multe ministere care gestionează programe europene, iar diferenţele sunt mari", a explicat Lăzăroiu.

Întrebat dacă remanierea Guvernului va fi făcută până în toamnă, ministrul Muncii a spus că nu poate spune acest lucru deoarece decizia aparţine preşedintelui Traian Băsescu şi primului ministru Emil Boc.

Premierul Emil Boc declara, sâmbătă, că absorbţia fondurilor europene este un criteriu pentru remanierea guvernamentală, dar că o remaniere nu se dezbate public, ci se anunţă la momentul potrivit.

Şefu statului declara, recent, la o şedinţă de Guvern, că miniştrii trebuie să-şi facă bilanţul până pe 30 iunie pe tema absorbţiei fondurilor europene, iar cei cu rezultate slabe trebuie "să se gândească dacă mai ramân".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici