Lăzăroiu: Termenul de graţie pentru Guvern este sfârşitul acestui an

Consilierul prezidenţial Sebastian Lăzăroiu susţine că "o evaluare realistă" a Cabinetului poate duce la concluzia că miniştrii sunt competenţi, dar că au existat "stângăcii de comunicare" şi, întrebat despre un "termen de graţie" care i s-ar acorda Guvernului, a indicat sfârşitul anului.

17 afișări
Imaginea articolului Lăzăroiu: Termenul de graţie pentru Guvern este sfârşitul acestui an

Premierul Emil Boc (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"O evaluare realistă a actulalului Cabinet eu cred că ne poate duce uşor la concluzia că avem miniştri competenţi. E adevărat că au fost foarte multe stângăcii de comunicare, de unde de multe ori s-a tras concluzia că oamenii ăştia nu ştiu pe ce lume sunt. Dar nu-i aşa, pentru că oamenii ăştia ştiu să-şi gestioneze foarte bine domeniile lor", a susţinut Lăzăroiu, vineri, la TVR1.

Potrivit lui Lăzăroiu, pe de altă parte, acestui Guvern trebuie să i se acorde şi anumite circumstanţe, pentru că s-a instalat de trei luni.

"Din momentul acesta începe testul adevărat, testul de competenţă şi testul de comunicare", a adăugat el, menţionând că Guvernul trebuie să convingă oamenii asupra necesităţii adoptării măsurilor de austeritate.

Întrebat dacă acest Guvern are "un termen de graţie", consilierul prezidenţial a răspuns: "Termenul de graţie ... sfârşitul acestui an, pentru că acest program de austeritate ar trebui să ţină până la 31 decembrie. Sigur, în paralel se vor lua măsuri de restructurare şi se poate reveni la salariile de acum, în funcţie de cât de mult se progresează cu restructurarea administraţiei şi cât de mult reuşeşte economia să-şi revină".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici