Legea privind carantinarea şi izolarea va fi dezbătută luni în Comisia juridică din Senat

Comisia juridică a Senatului reia luni, dezbaterile asupra proiectului de lege privind carantinarea şi izolarea. Amânarea a fost cerută de către reprezentanţii PSD.

4124 afișări
Imaginea articolului Legea privind carantinarea şi izolarea va fi dezbătută luni în Comisia juridică din Senat

Legea privind carantinarea şi izolarea FOTO Alexandru Dobre/Mediafax

Votul în plenul Senatului pe proiectul Guvernului privind carantina şi izolarea a fost amânat pentru luni, iniţiativa aparţinând reprezentanţilor PSD. 
 
Decizia vine după ce forul a decis, sâmbătă, la solicitarea reprezentanţilor PSD, amânarea până luni, 13 iulie, a dezbaterilor privind proiectul de lege. 
 
Anunţul nu a fost unul fără reacţii politice. Orban s-a declarat revoltat de decizia Senatului de a amâna şedinţa până luni. „Sunt la capătul răbdării”, a spus premierul, acuzând „un sabotaj sistematic la care sunt supuse autorităţile din România” care, în opinia sa, pune în pericol sănătatea românilor.  
 
Senatul îşi reia activitatea luni dimineaţa, de la ora 9.30. 
 

Legea carantinării şi izolării, „între ciocan şi nicovală”

 
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a convocat luni dimineaţă o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional în care conducerea partidului să stabilească cum va vota partidul la legea carantinei şi izolării.
 
Ciolacu transmisese vineri faptul că proiectul, chiar dacă a fost votat la Camera Deputaţilor, va mai suferi modificări la Senat pentru a nu transforma ţara „într-un lagăr medical!”
 
Guvernul ceruse regim de urgenţă pentru proiect, în lipsa unei reglementări legale, după decizia Curţii Constituţionale (CCR) de a declara neconstituţional ordinul de impunere a carantinei şi izolării.
 
Senatorii PSD au decis să nu înceapă dezbaterile până nu primesc de la Comitetul de situaţii de urgenţă o situaţie comparată privind carantina şi izolarea din statele UE, dar şi un model din aceste ţări privind detaşarea medicilor.
 
În plus, chiar dacă proiectul de lege a fost adoptat cu modificări, cu majoritate de voturi în Camera Deputaţilor, grupurile politice au depus mai multe amendamente de la o zi la alta, în Senat.  

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici